A Cívisváros napjainkban is ragyog

Debrecen, vagy becenevén a Kálvinista Róma, megannyi történelmi esemény fontos helyszíne, továbbá megszámlálhatatlan költő, író életének fontos állomása.

Nem véletlen, hogy ez a város a mai napig Magyarország második legnépesebb települése, ugyanis aki itt él, az tudja, hogy történelmi jelentősége mellett ideális helyszín fiatalok, családok és idősek számára egyaránt.

Akár a nyugalmas, akár a mozgalmas napokat szeretjük, Debrecen lehetőséget kínál mindkét életvitel megvalósítására, ugyanis tökéletesen ötvözi a pörgős, városi életvitelt a vidéki nyugalommal.

Azonban, ha ezt a gyönyörű várost szeretnénk teljes valójában megismerni, nem vagyok benne biztos, hogy a régmúlt boncolgatása a legjobb módja ennek.

Ha meg akarod ismerni a várost, javaslom, hogy először is látogass el a Nagyerdőbe, és ülj le néhány percre a Békás-tó mellett egy padra.

Igazi, háborítatlan nyugalomban lehet részed egy olyan helyen, ahol egyszerre vagy a természet közelében, de úgy, hogy közben nem kell elszakadnod teljesen a nagyváros pezsgésétől sem.

Ha meguntad az ücsörgést, akkor tégy egy sétát: a Piac után andalogni mindig felemelő élmény akár egymagad teszed meg ezt az utat, akár egy számodra kedves személy társaságában.

Igyál egy finom kávét a Nagytemplom melletti kávézók egyikében, gyönyörködj az épületek szépségében: már itt érteni fogod, miért fontos helyszín ez a város nemzetünk nagyjai számára.

Inspiráló, megnyugtató légkörben pihenhetsz bármikor, ha éppen erre vágysz.

Ha a város pezsgésére vagy kíváncsi, akkor a Nagytemplom előtti koncertek, vagy az Egyetemváros pezsgése lesz a Te tereped!

Debrecen nem lenne az igazi az egyetemisták nélkül, akik nem csak a fiatalos energiát biztosítják, hanem a kulturális sokszínűséghez is jelentősen hozzájárulnak.

Ha nem lenne kedved bulizni, még mindig ott a lehetőség, hogy a Nagyerdei Stadion lelátójáról szurkolj a DVSC csapatának egy teltházas meccsen.

A lehetőségek tárháza végtelen, ha Debrecenről beszélünk. Tölts el itt egy hétvégét, és biztosan fogod látni, hogy miről is beszélünk!