Debreceni vállalkozás, budapesti székhely

Én magam nem vagyok debreceni születésű, de anyai ágon a családom innen származik, és így a gyerekkori (főleg a nyári szünetekhez kapcsolódó) emlékeim egy része is ehhez a gyönyörű városhoz kötődik.

Errefelé rengeteg program közül lehet választani: annak idején a családommal minden évben elmentünk megnézni a Virágkarnevált, kirándultunk a Nagyerdőben, sőt néha a szüleim még egy-egy színdarabra is elvittek.

Mindig nagyon vártam, hogy ehessek a finom debreceni kolbászból, és finomabbnál finomabb süteményeket kóstolhassak meg, amikkel a nagymamám rukkolt elő, akárhányszor meglátogattam.

Ezek alapján talán nem meglepő, hogy fontos szerepet játszik az életemben az Alföld legnagyobb városa – arra azonban én sem gondoltam, hogy valaha itt fogom elindítani a saját vállalkozásomat.

Az ötlet és a lehetőség hirtelen jött. A részletekbe annyira nem mennék bele, de a lényeg az, hogy tavaly ilyenkor több szempontból is jó döntésnek tűnt, hogy a fővárost magam mögött hagyva Debrecenbe költözzek – oda, ahonnan egyébként a párom is származik.

Az új lakóhely bevált, mostanra teljesen megszoktam és még inkább megszerettem az itteni környezetet. Eddig egy nagyobb cégnél dolgoztam a párommal, Janival együtt. Viszont sajnos már az elejétől kezdve azt éreztem, hogy ez nem az én utam, és inkább a saját szakmámban tudnék kiteljesedni. Ugyanis cukrász végzettséggel rendelkezem, és nemrég eldöntöttem, hogy Debrecenben szeretném elindítani a saját vállalkozásomat: egy cukrászdát.

Igen ám, de fogalmam sem volt arról, hogyan kéne elkezdeni a cégalapítást. Főként az okozott dilemmát, hogy mi legyen a vállalkozás székhelye – a cukrászda, a debreceni lakás, vagy egy másik helyszín? Valamiért egyik se tűnt túl praktikusnak… Tegnapelőtt el is panaszoltam ezt Janinak, aki azonnal ajánlott nekem egy nagyszerű weboldalt, mégpedig a szekhelyszolgaltatas24.hu-t. Nagyon hálás vagyok neki, mert végre van egy remek kiindulópont, aminek segítségével úgy érzem, hogy most már tényleg megvalósulhat ez a régi vágyam.

El is kezdtem kutakodni az oldalukon, és hamarosan megtudtam, hogy egy székhelyszolgáltatással és cégalapítással foglalkozó cégről van szó. Először azt sem tudtam, mi az a székhelyszolgáltatás, de mint kiderült, ez egy korántsem bonyolult, viszont annál hasznosabb dolog. Először is helyesnek bizonyult az a megérzésem, miszerint nem jó ötlet az otthonunkat választani egy cég székhelyének. Ha jön egy hivatalos küldemény, amit esetleg visszaküldenek a feladónak (mert éppen nincs a házban senki, aki átvenné), akkor akár meg is szüntethetik a céget, hiszen azt lehet hinni, hogy fiktív a székhely. Az imént említett szolgáltatás viszont lehetővé teszi azt, hogy sose kelljen ilyesmi miatt aggódnunk – le is esett a kő a szívemről, amint megértettem, mit is kínálnak.

Ez a székhelyszolgáltató budapest belvárosában, illetve egy Újlengyel nevű településen kínál teljeskörű székhelymenedzsmentet. A fővárosi helyszín a megnyerő és praktikus központi elhelyezkedése miatt, Újlengyel pedig a iparűzési adótól való mentessége miatt lehet előnyös választás. Én még nem döntöttem el, melyik mellett teszem le a voksomat, mert mindkettő igazán csábító.

A szekhelyszolgaltatas24.hu-nál nem csak magát a székhelyet biztosítják azonban, hanem minden egyéb vele járó feladat elvégzését is. Az ügyfeleiknek nem kell azon aggódni, hogy nem érkeznének meg a levelei, hiszen minden átvett küldeményt beszkennelnek és azonnal elküldik elektronikusan (postai úton pedig havonta egyszer). A hatóságokkal kapcsolatos ügyintézést is átvállalják a székhelyszolgáltató budapesti és újlengyeli helyszínén egyaránt.

Az árak is nagyon jók, ráadásul egy hónap ajándékba jár; ha pedig ez még nem lenne elég, a hozzám hasonló leendő ügyvezetők, akik kicsit talán még bizonytalanok, esetleg fontosnak tartják a tökéletes munkavégzést a kezdetektől fogva, a cégalapításban is segítséget kérhetnek.

Én már biztosan igénybe fogom venni a szolgáltatásukat, hiszen inkább bízom egy tapasztalt csapatra az induló vállalkozásom ügyeinek intézését, mint hogy egyedül próbálkozzak.

Akár a székhelyszolgáltató budapesti helyszíneinek egyikét, akár Újlengyelt választom végül, egy biztos – a cukrászdám székhelye jó kezekben lesz!