Infra fűtés a nagymamámnak

Mindig igyekszem a lehető legtöbb időt eltölteni a családommal. Régebben sajnos ez nem így volt, sok mindent előrébb helyeztem, mint a családomat. Ez így nagyon nem helyes, mert szerintem minél több időt kell velük töltenünk, hiszen ki tudja, meddig lesznek itt nekünk. Sajnos ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg, egy családtag halála kellett ahhoz, hogy egy kicsit észhez térjek. Szeretünk aktívan pihenni, így is tudunk egymással minőségi időt tölteni. Sokat szoktunk kirándulni, hiszen ez a program az egészen kicsiktől a nagyokig mindenkinek megfelel. Ilyenkor mindig nagyon jókat beszélgetünk. Nemrég a nagymamám panaszkodott, hogy a lakásában mennyire hideg van sokszor, és erre szeretne valami megoldást találni. Apukám rögtön rá is vágta, hogy ő pont nemrég nézelődött a futesrendszerek.hu oldalán, ahol talált egy cikket, aminek az volt a címe, hogy Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt! Ezen a weboldalon nagyon sok hasznos információt lehet olvasni a hősugárzókról. Mivel a nagymamám érdeklődését felkeltette, kérte apukámat, hogy egy kicsit meséljen neki.

Elmondása szerint az első dolog, amit olvasott, az volt, hogy ha hősugárzóról beszélünk, nagyjából mindenkinek egy kicsi és hangos szerkezet jut az eszébe. Ezzel mi egyet is értettünk. Azonban azt tudni kell, hogy a hősugárzók esetében nem csak az előbb említett ventilátoros fajták léteznek, hanem elektromos változatok is, amelyek sokkal csendesebbek, mint az előbbi társaik. Ha már nagyjából tudjuk az igényeinket, hogy pontosan mit is szeretnénk, érdemes egy szakemberrel egyeztetni, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan az nekünk a legjobb. Ő majd javasolja nekünk a megfelelő elektromos fűtési rendszert. Az egyik ilyen lehetőség az infra hősugárzók beszerelése.

Ezek a berendezések, akár csak a Nap, hősugarakat bocsátanak ki magukból. A futesrendszerek.hu oldalán úgy fogalmaznak, hogy az infrák nem a levegőt hevítik fel, hanem az útjukba kerülő tárgyakat, később ezek fogják kisugározni magukból a meleget. Ezzel a fűtési módszerrel az otthonunkat melegebbé tehetjük anélkül, hogy bármilyen felesleges fényt vagy hangot kellene elviselnünk. További előnyös tulajdonságuk, hogy bárhová fel lehet szerelni őket, akár a falra is 45 fokos szögben megdöntve. Az sem utolsó szempont, hogy gazdaságos a működésük, így a hagyományos fűtési módszerekkel összehasonlítva még pénzt is tudunk spórolni, ha az infra fűtést választjuk végül.

Mivel az infrák elektromos árammal működnek, a beszerelésükkor, illetve az ellenőrzéskor sem kell olyan nehézségekkel szembenéznünk, mint a hagyományos esetekben. Mivel mint korábban említésre került, az infra hasonló elven működik, mint a Nap, a felfűtés gyors és természetes hatású lesz. A működésüknek a lényege, hogy a fűtőtestnek magas a hőmérséklete, és elektromágneses energia segítségével egy alacsonyabb hőmérsékletű tárgyba fogja átvinni az energiáját. Örültem én is és a nagymamám is, hogy apukám ilyen egyszerűen el tudja magyarázni az infra fűtés működési elvét, mert mindketten elég könnyen felfogtuk a lényeget. A nagymamámnak rögtön nagyon szimpatikus is lett, hiszen korábban rendes fatüzelésű kazánja volt, de egyre nehezebben bírta a fűtést vele, ahogy idősödött. Mi is nyugodtabbak lettünk volna, ha valami egyszerűbb elven működő berendezéssel fűt.

Így hát eldöntöttük, hogy a nagymamám számára igénybe vesszük a futesrendszerek.hu által nyújtott szolgáltatásokat. A honlapjuk alapján nagyon szimpatikusak voltak, mert teljesen érthetően le volt írva, hogy működik az infra fűtés. Persze ez köszönhető volt a Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt! cikk szerzőjének is.