A kisfiam is acéllal szeretne dolgozni, mint az apja

A családunkban már szinte hagyománynak számít, hogy minden férfi vagy az építőiparban, vagy műszaki területen dolgozott. A férjem sem különb, és valószínűleg a most nyolcéves kisfiam is hasonló pályára lép majd. Hadd meséljem el, hogyan derült ez ki. Úgy volt, hogy a hétvégén valamilyen kulturális tevékenységet végzünk közösen a családdal, most éppen a múzeumba mentünk volna. Gyakran szervezünk hasonló programokat, mert fontosnak tartjuk, hogy a gyerek ne csak a tévét nézze egész nap.

Ezen a hétvégén kicsit más volt a helyzet. Hogy is szól a mondás? Ember tervez, gyerek végez. Az volt, hogy szóltunk a fiúnak, hogy szedje össze a holmiját, mert bemegyünk a városba, és megnézünk egy új, izgalmas régészeti kiállítást. Ő eddig mindig szívesen jött, bárhová is mentünk, úgyhogy egészen meglepődtem, amikor közölte, hogy ő most inkább itthon maradna, és megismerkedne kicsit az acéllal, amivel apu is dolgozik. Persze örültünk ennek, és a férjem rögtön rá is keresett az acelpartner.hu weboldalra, akiknek a szolgáltatását már többször is igénybe vette különböző projektekhez. Bevallom, én nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, de elhatároztam, hogy a fiammal együtt most én is tanulni fogok. Meg is néztük az Acélpartner oldalát, ami mögött egy 20+ éves tapasztalattal rendelkező, 100%-ig magyar cég áll. A férjem elmondta, hogy teljesen lenyűgözte őt és kollégáit a profi munkavégzés és remek szolgáltatás, amit a pénzükért cserébe kaptak. A kisfiam legelőször arra volt kíváncsi, hogy pontosan mi is az az acél. Ezt én sem tudtam, de az acelpartner.hu szerencsére készült egy kisokossal, amiben minden fel volt tüntetve, amit tudni érdemes. Büszke voltam a fiamra, ahogy maga olvasta fel az acéllal kapcsolatos információkat, és közben hálás voltam ennek a cégnek, hogy ilyen részletesen elmagyarázzák a tudnivalókat a laikus érdeklődőknek. Nem lenne kötelességük, de ők mégis megteszik ezt a plusz szívességet, amit bárki elérhet, aki csak az oldalra téved.

Az acél jellemzőin túl a különböző technológiák és eljárások is meg vannak magyarázva, aprólékosan és közérthetően. Külön aloldalak vannak szentelve az acélvágásnak és a lapostermékeknek – ez szintén a cég alaposságáról és lelkiismeretességéről ad tanúbizonyságot, hiszen megelégedhettek volna egyetlen kisokos-szerű aloldallal, ehelyett viszont igyekeztek minél részletesebben bemutatni a munkakörüket.

A kisfiam kedvence egyébként a YouTube csatornájuk volt. Ugyanis akár hiszed, akár nem, ők még azzal is rendelkeznek. Nem gondoltam volna, hogy egy cég weboldalának a segítségével fogok a legtöbbet tanulni az acélokról, de így történt. Visszatérve a YouTube-hoz: a csatornájukra különféle rövid videók vannak feltöltve, amik remekül és hitelesen bemutatják, pontosan mit is csinálnak ők. Teljesen lenyűgözött minket, de még a férjemet is, aki eddig mindig csak az elkészült alkatrészeket látta.

Érdekelt, hogy csinálnak-e még valamit a plazma- és lángvágáson kívül, és természetesen erre is megkaptam a választ: az acelpartner.hu oldalon leírtak alapján szolgáltatásaik közé tartozik a felülettisztítás és az élletörés, de foglalkoznak még acélszerkezet gyártással és építőipari kivitelezéssel is. A fiamnak nagyon tetszett, hogy megtaláltuk a munkagépeikről készült fotókat is az “egyéb tevékenység” fül alatt, és elhatározta, hogy bizony ő is acéllal akar dolgozni, na meg építkezni és ilyen gépeket vezetni.

Örülök, hogy a férjem megmutatta nekünk az Acélpartner weboldalát, és mindenkinek javaslom, hogy nézze meg, már csak azért is, hogy lássa, milyen egy tökéletes online felület egy cég esetében.