Autóflottával nyaralni

Szeretnék ajánlani nektek valamit, ami segíthet, hogyha nagyvállalatnál dolgoztok, és esetleg hasonló munkakörben mint én. Rögtön egy példával illusztrálnám is a helyzetet.

A multi, ahol dolgozom, autóflottát üzemeltet a dolgozók részére. Ez főként azoknak jár, akiknek a pozíciója sok utazást igényel, így például a sales-es kollégák, a menedzserek, az ügyfélnél dolgozók kapnak efféle juttatást. Meg persze aki már régebb óta van a cégnél. Azt tudni kell azért, hogy egy ilyen autóflotta fenntartása nem egyszerű. Az én feladatom a cégnél menedzselni ezeket, de nem volt ez mindig így. Sokáig ad hoc módon történtek a bérbe adások, nem volt egy rendszerünk erre az egészre. Engem érdekelt a téma, úgyhogy kicsit jobban beleástam magam a hitelezések, lízingelések világába. Ezeket tudva mentem oda a főnökömhöz, hogy azt javaslom, tegyük hatékonyabbá ezt az ügyletet, és legyen egy kézben az autók nyilvántartása. Így kaptam meg a jelenlegi pozíciómat.

Nekem már előtte is volt céges autóm, mivel a karbantartási osztály munkatársaként az irodák között gyakran ingázom, városon belül is, de a vidéki irodáinkba is gyakran járok. Az autót már annak idején is saját privát célokra is használtam. Olyan szerződésünk volt, ami ezt megengedte, természetesen a tankolást és kisebb karbantartást, pl olajcsere nekem kellett állnom. Így jártunk a családdal belföldi nyaralásokra például. A feleségemnek is van autója ugyan, de az kisebb, inkább városi használatra optimális. A céges autóm szerencsére egy kombi, amibe kényelmesen elfértünk négyen, a két gyerekkel. A gyerekek is szeretik, mert kényelmes és tágas.

Az biztos, hogy nagy könnyebbség egy céges autóval közlekedni, és eléggé fontos megtartó erő a cégnél. Lojálisabbak, hűségesebbek lesznek azok, akiknek ez a lehetőség adott. Persze csak emiatt nem adhatunk mindenkinek, nekem mégis az a tapasztalatom, hogy jó hatással van a kollégák moráljára.

Aztán ahogy az évek során fejlődött a cég, egyre több és több céges autót vásároltunk, és adtunk ki a munkatársaknak. Kezdett elharapódzni a helyzet. Ekkor további kutatásokba fogtam, elkezdtem böngészni a netet valami megoldás után kutatva. Hitel, lízing, tartós bérlet, Áfa… Ilyenekkel töltöttem az időmet. Szerencsére ráakadtam a flottakezeles.hu-ra, ami pontosan azt kínálja, amire nekünk szükségünk van.

Mivel ők specialisták, és értenek ahhoz, hogy mit jelent és főleg, hogy mire való a Hitel, lízing, tartós bérlet vagy az Áfa ezeken a területeken, ezért nekünk elég, ha megbízzuk őket a vállalat autóflottájának kezelésével. Az például fontos dolog, és ezen az oldalon olvastam, hogy a tartós bérlet valószínűleg jövedelmezőbb és optimálisabb megoldás lenne mind bérlői mind bérbeadói részről. Mivel ez nem egy pénzügyi termék, mint a lízing vagy a hitel, ezért iparűzési adót kell rá fizetni: a tartós bérlet tulajdonképpen egy szolgáltatás. Ezt nagyon is fejben kell tartani amikor választ az ember az autó finanszírozási formái közül. Azért is vonzó megoldás lehet ez, mert a futamidő lejártával a maradványértéket nem a bérlőnek kell megfizetni: a bérbeadó azon az áron értékesíteni fogja az autót, így lényegében éveken keresztül használhatunk egy autót, az árának a kétharmadáért cserébe. Amit mellesleg csak havonta kell fizetni. Win-win!

Ezek alapján én nagyon ajánlom nektek a flottakezeles.hu-t, mert profik és átlátják a helyzetet. Higyjétek el, én sokat dolgozom velük, tényleg megbízhatóak!

Mi a kollégákkal azt beszéltük, hogy a következő nyáron autóflottástul, családostul megyünk el nyaralni, mégpedig a közeli Horvátországba. Természetesen ezt azért bejelentjük bent az irodában. Jó érzés, hogy mindannyiunknak lehetősége nyílik erre, még a fiatalabbaknak is, akik mondjuk egy új, saját autót nem engedhetnének meg maguknak.