A cégnek sokféle tintapatronra van szüksége

Amikor az ember azt a kifejezést hallja, hogy családi vállalkozás, egy helyes kis cégre gondol, ami általában egy bizonyos dologgal foglalkozik: uszodatechnikával, kézműves termékekkel, stb.

Hát, nálunk nagy a család, így a cégünk profilja is elég kiterjedt. Még a dédanyámék telepedtek le Debrecenben, és azóta az egész család itt él, egyetlen nagybátyám költözött el Svájcba, ő oda házasodott. Mindannyiunknak szívügye a város, édesanyám a diploma megszerzése óta a Debreceni Egyetemen tanít, édesapám szintén. Én pedig most szálltam be a családi rendezvényszervező cégbe. A magánjellegű megkeresések mellett bizonyos nagyszabású programok szervezést már évek óta mi intézzük a városban. Családi, kulturális és sport-jellegű programok ezek, majális, gyereknap, felolvasó estek, dedikálások, versenyek… Imádjuk.

Mint kezdő, első körben az irodában kaptam helyet, én vagyok a kis mindenes, amit egyáltalán nem bánok, mert imádom ezt a pörgést, és hogy kicsit megreformálhatom a benti dolgokat.

Azt hittem elájulok, amikor Pali bácsi közölte, hogy ő eddig 3 boltot járt körbe, hogy ha tintapatronra vagy papírra, egyéb nyomtatóalkatrészre volt szükség. Ugyanis a 6 nyomtatónk 3 különböző márka termékei, és mindegyik teljesen más típus. Bár ez első látásra bonyolultnak tűnhet, ismerek egy szuper webáruházat, ahol szinte a létező összes tintapatron kapható. Persze, aki egy generációval idősebb, annak már ez elképzelhetetlen, pedig nagyon is valóságos. És még a szállítási költség miatt sem kell, hogy fájjon a fejünk, ugyanis ingyenes a szállítás – és ez nincs vásárlási minimumhoz kötve, visszavonásig érvényes. Így magánemberként is abszolút megéri itt vásárolni, hiszen nincs az a frusztráló érzés, hogy a több ezer forintos tintapatron mellé 1500-2000 forint szállítási díjat is kell fizetnünk. A szállítás kérhető házhoz, vagy csomagátvételi pontra is, és ha délig leadjuk a rendelést, amennyiben a termék raktáron van, azonnal elérhető, már másnap kiszállítják. Az elérhetőséget pedig színes pipákkal jelzik, részletesen le van írva minden a honlapon.

Ha például nekem most ugye patron kell, akkor annyi a dolgom, hogy a Tintapatron menüpont alatt kiválasztom a márkát, amire szükségem van (jelenleg 5 nagy, ismert márkához van patronjuk), a márkán belül a sorozatot, és akkor már csak meg kell találnom a konkrét típusszámot.

Bizonyos termékekhez találunk gyári és utángyártott alkatrészeket is, utóbbi ugye jóval gazdaságosabb megoldás, ha van rá lehetőségünk, ezt szoktuk inkább választani. És még plusz jó pont, hogy mennyégi kedvezmény is van az ingyenes szállítás mellé, és nem úgy, hogy 5 vagy 10 darab után, hanem már két darabtól olcsóbb a vételár, ha pedig hármat veszünk, tovább nő a kedvezmény.

A nyomtatóinkhoz való patronok és tonerek szinte mindig vannak raktáron, így ez a megoldás sokkal egyszerűbb, emberkímélőbb, hatékonyabb, mintha Pali bácsi járna végig 3 boltot, és alig lassabb, hiszen már másnap szállítanak.

Ezen felül pedig még lézerkellékek is találhatók a webshopban, festékszalagok is, és rengeteg különböző fajtájú és méretű papír – egyszóval, bármire van szüksége az irodának, azt innen meg tudom rendelni. Ha éppen plakáthoz kell nagyobb papír, az is van, ha fotópapír kell, vagy újrahasznosított, az is!

Apának is annyira tetszett az ötlet, hogy már az otthoni nyomtatónkhoz is innen rendelem a dolgokat – most épp azt játssza, hogy a különböző papírokkal kísérletezik…