Családi programok és a szelfigép

Minden hónapban egyszer igyekszünk egy olyan hétvégét tartani, amikor az egész család együtt lehet a gyerekekkel, ilyenkor én és apa és a gyerekek közös programokkal foglaljuk el magunkat. Ez lehet egy kisebb hétvégi kiruccanás, de van, hogy csak otthon találunk ki olyan játékokat, amikkel mindannyian jól érezzük magunkat. Van itthon nagyon sok fajta társasjáték, amivel közösen jókat szoktunk játszani, de van olyan is, amikor elmegyünk egy sétára, köveket gyűjtünk, majd pedig ezekre a kövekre festünk különböző mintákat, amiket egyébként ünnepekkor ajándékba is szoktak adni a gyerekek a nagyszülőknek. Mivel a sütés is nagyon mozgatja a kicsiket, így sokszor bevonom őket, és a sütemények készítése során kapnak kisebb-nagyobb feladatokat aszerint, hogy melyikükhöz milyen feladat áll a legközelebb. Nagyon szeretjük a rajzfilm nézős hétvégéket is, ilyenkor előveszünk olyan régi kedvenceket, amiket még én és párom néztünk gyerekkorunkban, sokat mesélünk róluk a gyerekeknek arról, hogy nekünk mi volt a kedvenc jelenetünk.

fotófal

De nem csak olyan programokat szoktunk választani, amiben csak mi veszünk részt. Kimozdulósabb, családi programokat is szoktunk keresni, ahol más gyerekekkel is tudnak játszani, illetve mi is tudunk ismerkedni a szülőkkel. Legutóbb egy ilyen kiruccanás alkalmával egy nagyon izgalmas rendezvényre sikerült bejutnunk, ahol már önmagában a játékos feladatok is érdekesek voltak, de ami leginkább magával ragadott minket, az a felállított szelfi gép volt. Anna szúrta ki az egyik sarokban. Nem foglalhatott el túl sok helyet, talán olyan háromszor három méter métert foglalt el az egész rendezvény helyszínéből. Fel volt állítva egy állvány, azon egy nagy doboz, amiben benne volt egy fényképezőgép, ami professzionális fotókat készített, majd pedig ki is nyomtatta azokat, így az elkészült fotók jó minőségéről azonnal meg tudtunk győződni. Korábban láttam ilyen fotó automatákat filmekben, de személyesen még nem volt rá alkalmam. Ráadásul ami nagyon tetszett, hogy nem egy színű fehér háttere volt, hanem gyönyörű szép rózsás háttér elé állhattunk fotózkodni. Így olyan érzésünk volt a fotó láttán, mintha egy valódi rózsakertbe tévedtünk volna.

Beszélgetésbe elegyedtem a Selfie gép csapatával. Kérdeztem őket a fotófalról, és mondták, hogy alapból fehér színű hátteret biztosítanak a szolgáltatásukhoz, de felár ellenében kilenc különböző mintájú fotófal közül tudnak választani az ügyfeleik, amiből az egyik ez a rózsás, amit láthattunk, de egyébként van náluk szívecskés, tűzijáték mintájú fotófal, téglafal hatású háttér stb.. Kíváncsiságból megkérdeztem, hogy mennyibe kerül egy ilyen szelfi gépnek a bérlése. Ekkor tájékoztattak arról, hogy ez attól is függ, hogy pontosan hány órára szeretnénk igénybe venni. A legkisebb csomagjuk egy 4 órás intervallumú szelfi gép bérlést tartalmaz, ami 79 ezer forintba kerül. Ez az összeg tartalmazza a fehér színű alaphátteret, ha pedig a rózsa fotófalhoz hasonlóan valamilyen egyedi hátterű fotófalat szeretnénk választani, akkor 15 ezer forintba kerül falanként. Mivel több különböző mintázatú fotófal is a rendelkezésre áll, így lehetőség van arra, hogy akár több hátteret is kibéreljenek.

Nagyon érdekesnek találtam ezt az egészet, nagyon jó móka és remek kikapcsolódást nyújtott nekünk. Egy nagyobb szülinapi gyerekzsúrra is el tudom képzelni, hogy igénybe veszek én is ilyen lehetőséget, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy vajon akár én is megrendelhetem-e. Így tudtam meg, hogy nagyon sokan igénybe szokták venni ezt a szolgáltatásukat, a céges rendezvényeken túl magánszemélyek is igen gyakran igénylik a szelfi gép bérlést. Így már nem is kérdés, hogy elmentem magamnak a weboldaluk címét, és amint alkalom nyílik rá, biztos, hogy fel fogom őket keresni.