Egészséges alternatíva az egész családnak

Jó ideje gondot okoz már nekem, hogy milyen egészséges alternatívákkal helyettesítsem a családom reggeli gabonapelyheit. Ugyanis egy olyan fajtát szeretnek a legjobban, ami tele van cukorral és mindenféle mesterséges anyaggal. Én meg nyilván jobban örülnék neki, ha nem ilyen egészségtelen ételekkel kezdenék a napjaikat. Egy barátnőm javaslatára néztem utána a Hester’s Life termékeinek. Korábban már hallottam róluk, ami mindenképp bizakodásra adott okot. A barátnőm ajánlotta ezzel kapcsolatban a biocity.hu-t, mint beszerzési helyet, ő is mindig innen rendel, és eddig mindig meg volt elégedve mindennel. Amilyen kritikus típus, nekem elég referencia volt az ő véleménye, úgyhogy úgy döntöttem, adok egy esély a weboldalnak.

A Hester’s Life termékei között mindenféle egészséges granola található meg, ami az Amerikai Egyesült Államokból indult hódító útjára a világ minden szegletébe. A granolát, más néven a sült müzlit, eredetileg Graham lisztből készítették, és tejjel készítették el. Később gabonapehelyfélék kerültek a keverékbe, továbbá egy kis olajjal és mézzel ragasztották össze a hozzávalókat és így sütötték meg. A Hester’s Life-nál dolgozó dietetikus a granolát gluténmentes zabból, egész datolyából és teljesen természetes alapanyagokból gondolta újra. Mindezek az információk meggyőztek arról, hogy valóban egészséges ez a termék, így már csak azt kellett kivalasztanom, hogy melyik az az íz, ami a családom tetszését el fogja nyerni. A Hester’s Life kakaós granola volt az első, amin megakadt a szemem. Ennek az az oka, hogy a családom akkori reggelizőpelyhe is tömény kakaóból és cukorból állt, így úgy gondoltam, hogy először próbálok ismerős terepen mozogni, hátha nem fognak teljesen elzárkózni az újítástól.

Rettent mód tetszett, hogy vannak kicsi, egyadagos zacskók is, amik pont elegek egy étkezésre. Szerintem ez mondjuk az ember munkahelyén nagyon hasznos tud lenni, ha attól félünk, hogy valaki netán megdézsmálja a finom granolánkat. Legalább is én nagyon éhenkórász emberekkel dolgozok együtt, így akár ez is könnyen előfordulhat. Természetesen vannak teljes kiszerelésű adagok is a legkülönfélébb ízesítésben. Nekem ami nagyon szimpatikus volt, az a sós pekándiós zabkása, amihez csak némi forró vizet vagy tejet kell önteni, és már készen is van az egészséges zabkása. Én ezeket a legjobban tízóraira vagy uzsonnára szeretem enni, mert nem egy nehéz étel, mégis eltelít a következő főétkezésig. Nem dobja meg a vércukrom hirtelen, így aztán az nem is tud olyan gyorsan leesni, ami az egyik oka szokott lenni a rosszulléteknek.

A kislányomnak rendeltem egy málna és alma ízű granolát, mert ezek az ízek a kedvencei gyümölcsben. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, illetve glutén-, tej-, szója- és színezékmentes. Ezeket a tulajdonságokat mind ujjongva olvastam, már csak azért kellett szorítanom, hogy eljusson a kislányom szájáig ez az egészséges étel.

Házhoz szállítással rendeltem, mert sajnos nincs a közelünkben semmi olyan hely, ahol fel tudnánk venni a csomagokat, például egy Pick Pack pont. Nincs ezzel semmi gond, még szerencse, hogy ma már mindent házhoz szállítanak. A férjemnek elmondtam, mire készülök, pedig eredetileg nem akartam, mert ő általában ellene van az újításoknak. De most legnagyobb meglepetésemre elég nyitott volt a granolák iránt, ő is azt mondta, hogy jó lenne kicsit jobban odafigyelni az egészségére. Szerencsére ez az egész jól sült el, azóta a család reggelire egészséges, hála a Hester’s Life-nak és a biocity.hu-nak.