Az új szakmámnak hála hamar megtaláltam a helyem

Nehéz szívvel hoztam meg a döntést, hogy felköltözzek Debrecenből a fővárosba. De hát mindenki tisztában van vele, hogy ott sokkal jobb lehetőségei vannak az embernek minden téren. Mondjuk az öcsémnek sikerült itt is megteremtenie a szerencséjét, mivel építőipari szakemberként rendszeresen kap munkát a román határon innen és túl is. Emiatt is rossz érzés, hogy kevés időt töltöttünk együtt, amikor épp külföldön volt.

A családi találkozókon persze mindig jött az érdekes sztorijaival, hogy ott mi mindent látott, ami nálunk itthon nincsen, és fordítva. Abból mindig érdekes dolgok születnek, ha két vagy több különböző nép ennyire közel lakik egymáshoz. A történelemben még nagyobb szerep jutott a kulturális tapasztalatok cseréjének, mivel akkor még nem volt olyan, hogy több hasonló cég egyszerre hasonló termékek fejlesztésén dolgozzon, miközben az ezzel kapcsolatos hírek bárkihez eljuthatnak bármilyen nyelven az internet segítségével. Nem, ilyenkor még sokszor előfordult, hogy egyvalamit az egyik nép már ismert és használt, a másik számára viszont az a valami még teljesen új volt.

Budapesten is tudtam, hogy számos újdonság fog érni, mivel először is szerettem volna továbbképezni magam. Itt villanyszerelőből is sok van, és azoknak adott igazán a lehetőség, akik szakmai szempontból is valami pluszt tudnak nyújtani a munkaadó cégeknek. Ezért jó ötletnek találtam egy villamosbiztonsági tanfolyam elvégzését még mielőtt nekiállok munkát keresni, mert gondoltam, hogy ez nagyon jól fog mutatni az önéletrajzomban, de az is elképzelhető, hogy mostantól kezdve valóban főként ezzel az új területtel fogok majd foglalkozni. A lehetőség adott lesz hozzá.

A “budapesti villamosbiztonsági tanfolyam” kulcsszóra rákeresve több weboldalt is felhozott az internet, de én szerettem volna a legjobbat kiválasztani. Természetesen a megfizethetőség is szempont volt, mivel az első pár hónapban jól kellett beosztanom a spórolt pénzemet, hogy valóban hosszú távra meg tudjam itt teremteni a lehetőségeimet. Emiatt örültem volna annak, ha a választott intézmény honlapján pontos információkat kapok a tandíjról és a várható egyéb költségekről, az pedig tényleg nagyon jó lett volna, ha részletfizetési lehetőség is van. Az oktatozone.hu villamosbiztonsági tanfolyama ezeknek a kritériumoknak teljes mértékben megfelelt. Nagyon tetszett, hogy viszonylag egyszerű a képzésről tájékoztató oldal felépítése, mégis minden fontos információt meg lehet találni, és ki is lehet igazodni rajta.

villamosbiztonsági tanfolyam

Megtudtam, hogy a jelentkezéshez az online űrlap kitöltése mellett szükségem lesz a szakképzettségem igazolására, illetve egy orvosi papírra is. Ettől kicsit megijedtem, mivel nemrég érkeztem a városba, ezért fogalmam sem volt, hogy melyik orvosi rendelő hol található, és hol végeznek ilyen vizsgálatot. Azután megláttam a listát az oktatozone.hu oldalán, ami tételesen felsorolta ezeket a helyeket, ezáltal pedig nagyban megkönnyítette a dolgomat. Az oktatás helyszíne is meg volt egyébként jelölve a leírásban, ami szintén hasznos volt, mert a tömegközlekedést sem ismertem még annyira jól, így viszont előre meg tudtam tervezni oda az útvonalat, és az első napon nem is ért már semmilyen meglepetés.

Az egyetlen dolog, amire nem számítottam, az tulajdonképpen az volt, hogy a vártnál is több tudást és tapasztalatot szereztem a villamosbiztonsági tanfolyam keretein belül! Bár a vizsga valóban húzós volt, egy percig sem izgultam aznap, mert végig a legjobb oktatók osztották meg velünk a hosszú évek alatt megszerzett ismereteiket. Természetesen a csoportból szinte mindenki átment, és akiknek még nincs állása, azok a munkaerőpiacon is sokkal magabiztosabbnak érzik magukat, mint a tanfolyam előtt. Ezzel én is így vagyok, és nagyon örülök a sok értékes új tapasztalatnak.