A kedvenc siófoki szállásunk, amely a családunk örök nyaralóhelye lett

A családi nyaralás sokak évének fénypontja, az esemény, amit a família apraja-nagyja vár, főleg a téli hónapokban. Vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy drága külföldi, esetleg egzotikus nyaralásokra menjenek, azonban sokan inkább maradnak belföldön ilyen, vagy olyan okból. Legtöbb esetben sajnos az anyagiak akadályozzák meg a családokat, hogy távolabbra utazzanak, azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy idehaza ne lehetne olyan pihenési, nyaralási lehetőséget találni, ami ne felelne meg mindenki igényeinek. Igenis lehet a belföldi kínálatban is kiváló szálláslehetőségeket és hoteleket találni, ahol ráadásul az éjszakázáson kívül rengeteg egyéb lehetőség is van. Például a Balaton környéke elég szép, és van közöttük egy igazi kedvencünk, ahová legalább kétévente vissza szoktunk nézni.

Nekünk Siófok a kedvenc helyünk, az egész család szerint, ugyanis még a gyerekek is meg-meg kérdezik év közben, hogy ugyan mégis mikor megyünk vissza oda. Komolyan mondom, ha a nagyanyjukhoz csak fele ilyen nagy lelkesedéssel jönnének, már mindenki sokkal vidámabb lenne. Na mindegy, majd rájönnek, hogy az sem olyan rossz. Mindenesetre már az is önmagában egy szép történet, hogy hogyan ismertük meg ezt a szuper siófoki szállást, ugyanis a dolog tanulsága, hogy sosem szabad feladni az első buktató után, mert akkor a végén a szabadságodat otthon fogod tölteni, dögunalomban. Szóval a tavalyelőtti nyaralásunkhoz kapcsolódik a siofokszallas.info weboldala, és az ott talált egyik remek apartmanjuk.

Abban az évben Keszthelyen terveztük az üdülésünket tölteni, mint ahogy azt már tettük korábban jó néhányszor. Most is már jó előre kikerestük a szállást, sőt, a feleségemnek még arra is volt gondja, hogy előre összeállítson egy kis programot, hogy mit lesz érdemes megnézni a környéken. Nem tudom, hogyan csinálja, de amikor már azt hinné az ember, hogy mindent látott, akkor ő feldob valami újdonságot, amiről még soha életedben nem hallottál, mégis érdekesen hangzik. Talán nem véletlen, hogy az, aki a legkisebb helytörténeti múzeumot is képes felkutatni, az tudott pár napon belül új szállást találni, és rekord idő alatt új programot összeállítani. Szóval, ahogy írtam, jó előre le volt foglalva a szállásunk, és már csak hetek voltak hátra az utazásig, amikor jött egy e-mail a szállodától, hogy törölték a foglalásunkat. Mint kiderült, tévedés történt, de nem hajlandóak javítani a dolgot, és kártérítést se kapunk. Igen, valóban ez volt az utolsó alkalom, hogy hotelt választottuk. Én egy kicsit elkeseredtem, mert nem akartam a szabadságomat a négy fal között tölteni, azonban a feleségem szemfüles volt, mint mindig.

Állítása szerint nem hezitált vagy merengett sokat, egyszerűen csak megnyitott egy Magyarország-térképet, és kiválasztott egy másik balatoni települést, ahol még sosem jártunk. Így lett Siófok az úti cél, és ráadásul a szállást is rekord idő alatt sikerült megtalálnia. Ezt a siófoki apartman, amit a feleségem az utolsó pillanatban talált, olyan gyorsan foglalta le, hogy nekem még rendesen elszomorodni se volt időm a lemondott szállásunk miatt. Éppen munkában ültem, amikor felhívott, hogy megtalálta a helyettesítőt a kútba dőlt nyaralás helyett, méghozzá nem messze az eredeti úticéltól! Először nemigen akartam hinni a fülemnek, hogy ilyen vidám és önfeledt, és már meg is találta a legjobb megoldást, szóval megkértem, hogy valami infót küldjön, hova is foglalt. Néhány perccel később már érkezett is tőle a levél, benne a linkkel a siofokszallas.info weboldalhoz.

Mivel éppen ebédszünetem volt, így volt alkalmam alaposan szemügyre venni a dolgot, és meg kell mondjam, valóban elégedett lehetek a feleségem keresési képességeivel. A lefoglalt apartman nagyon szimpatikusnak tűnt már az első ránézésre, szép volt, rendezett és modern, pont amit egy európai szintű vendéglátóhelytől elvár az ember. Fiatalos, igényesen berendezett szobák és még medence, illetve napozóterasz is volt a házhoz. Visszahívtam a nejemet, hogy foglalt-e már, de mondta, hogy nem, az én beleegyezésem nélkül semmiképpen nem akart. Erre mondtam neki, hogy akkor gyorsan, mert a végén még itt is hoppon maradunk! Nem hagyhatjuk, hogy másodszorra is kicsússzon a kezeink közül a nyaralásunk!

siofokszallas.info

Ettől kezdve újra vidáman teltek a napjaim, hiszen ismét ott lebegett a cél a szemeim előtt: mégis megyünk nyaralni! Méghozzá az eredeti tervünk, hogy körbejárjuk a Balatont, így is meg tud valósulni, csak éppen a bázisunk lesz máshol. Nem is tudom eddig miért nem jutott eszünkbe Siófok, hiszen annyi programlehetőség adódik nyáron. Feleségem újra felütötte a netet, és elkezdte keresgélni milyen programok is lesznek abban az időszakban, amíg mi ott nyaralunk. Mondanom se kell, hogy alig tudtunk választani és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a szomszédos településeken vagy akár az északi-parton mennyi szórakozási lehetőség van.

Őszintén megmondom, nagyon régen éreztem magam annyira kipihentnek, miután a nyaralásból visszatértünk. A kollégáim is mondták, hogy úgy kisimultam, mint egy kamasz. Visszatért belém az életkedv, és újult erővel tudtam a munkámra is koncentrálni. Ez a siófoki apartman csodát művelt velem, és szinte újjá született a testem. Előtte nem táskák, sokkal inkább bőröndök voltak a szemeim alatt, de ezek addigra már alig-alig látszottak. A következő évben, hogy kövessük a változatosság elvét, valami mást kerestünk, ha jól emlékszem az Őrségben kirándultunk valahol, de az igazat megvallva minden ott töltött napon eszembe jutott, hogy tulajdonképpen most is szívesen lennék valahol a Balaton körül. Mindegy, azért azt is élveztem, de előre leszögeztem a feleségemnek, hogy következő évben újra Siófok felé vesszük az irányt. Egyetértett velem, szóval nagyon nem kellett érvelnie senkinek.

Így aztán az idei nyaralásunkat is, a siofokszallas.info oldalon választott apartmanban telt. Hihetetlen, hogy az asszony ismét össze tudott állítani egy egész hetes programot, hogy minden napra jusson valami érdekes látnivaló. A fene se gondolná, hogy ennyi minden van errefelé, de ez már az ő specialitása marad. A szállítás, fuvarozás az én feladatom, a program pedig az övé.