Biztosítsunk egy jövőt családunknak a cégünk segítségével

Mindenki egy családba, vagy valamilyen családi rendszerbe születik. Nem menekülhetünk el az ilyen kötődések elől. Mert nagyon sokban meghatároz minket az, hogy milyenek voltak a szüleink és miként neveltek minket. Én egy időben az egész életemet arra tettem fel, hogy más legyek, mint ők. Ez azonban egy nagyon rossz hozzáállás, ami általában nem hoz semmi eredményt. Annyi ismerősöm van, aki azt mondta, hogy ő nem lesz olyan, mint az apja. A végén pedig pont a kompenzálás miatt vette fel a mintákat. Nagyon érdekes kérdés egyébként, hogy ki lehet-e egyáltalán törni ebből a körből.

Én alapból azt mondom, hogy igen, de nem úgy, ahogy az ember elképzelné. El kell fogadnunk, hogy vannak olyan minták, amiket örök életre hordozni fogunk. És ahelyett, hogy folyamatosan azon aggódnánk, hogy most olyanok vagyunk-e, mint a szüleink, értelmesen fel kell fognunk a jó és rossz dolgokat a viselkedésükben. Mert még a legrosszabb családban is lehet találni valami értéket abban, ahogy a szüleink neveltek minket. Ha pedig nem csak tiszta ellenállással, vagy haraggal állunk hozzájuk, akkor elkezdhetünk gyógyulni és kialakítani a saját személyiségünket. Ez pedig egy elengedhetetlen része a felnövésnek.

És higgyétek el, a szüleink hatása olyan helyeken fog kijönni, ahol sosem számítanánk rá. Én például észrevettem, hogy párkapcsolatokban teljesen úgy szoktam viselkedni, mint apám. Alapból kerülöm a konfliktust, viszont mikor rájövök, hogy ezzel rá hasonlítok, átkapcsolok az édesanyám mintájába, ami pedig a tiszta konfliktus. Ez a disszonancia pedig mindig nagy veszekedésekhez vezetett, amit egyik partnerem sem érdemelt volna meg.

Viszont azzal, hogy észrevettem ezeket, már tudok valamit kezdeni a helyzettel. Hiszen meg lehet tanulni azt, hogy hol van a kettő között az egyensúly. Ehhez persze rengeteg beszélgetésre és kommunikációra van szükség. Plusz rengetegszer történni fog olyan, hogy nem tudjuk majd rendesen kontrollálni az indulatainkat. Ezeket nem szabad vereségnek felfogni, csupán intő példának.

Hasonló generációs kitörésnek éltem meg, mikor először elhatároztam magamban, hogy meg fogom alapítani a saját cégemet. Sokan azt mondták az ismerőseim közül, hogy ez nagyon veszélyes és a családom sem gondolta, hogy képes lennék rá. Én azonban egy új módszert akartam kipróbálni és ezért az interneten beírtam, hogy cégalapítás online. Sok, az üzletben járatos ismerősömtől hallottam már, hogy manapság ilyen dolgokat az interneten is el lehet intézni. Én pedig végül így találtam rá a Székhelypartner oldalára. Később egyébként másoktól is megkérdeztem, hogy mi a véleményük erről a cégről és azt mondták, hogy náluk lehet a legegyszerűbben elintézni a cégalapítást.

Ezek a vélemények pozitívan hatottak rám, de már csak utólag erősítették meg azt az érzést, ami az első pillanattól kezdve elkapott, mikor felléptem a Székhelypartner oldalára. Esküszöm, hogy már csak a design kapcsán sokszor meg lehet állapítani, hogy az adott cégnek milyen az üzlethez való hozzáállása. A Székhelypartner pedig tudta, hogy akik az ő oldalukon járnak „cégalapítás online” témában, azok egy komoly döntést fognak meghozni. Nem lehet tehát egy ilyen helyzetben reklámokkal indítani, vagy egy nehezen kezelhető felülettel. Az ilyen zavaró tényezők helyett pedig a Székhelypartner oldalára belépve az Országház látképe fogadott minket. Ez egy kiváló nyitás, mivel egy kicsit mi is el tudjuk képzelni majd, hogy milyen szép helyen vezethetjük majd a cégünket.

A nevükből adódóan gondolhatjátok, hogy a cégalapítás online szolgáltatás mellett főleg székhelyeket biztosít számunkra az oldal. Én azonban ezelőtt még pár infót szerettem volna gyűjteni arról, hogy manapság milyen feltételei vannak a cégalapításnak. Az oldal persze ebben sem hagyott egyedül minket, mivel rengeteg cikk elérhető náluk a témában. Ahhoz pedig, hogy ezeket az információkat elérjük, nem kell mást tennünk, mint a felső menüből kiválasztani azt, ami minket érdekel. Így pedig kikerülhetjük azokat az idegesítő részeket, mikor személyesen egy tanácsadótól kell megkérdeznünk ezeket a kérdéseket.

A cégalapítás online valóban egyszerűbbnek bizonyult, mint valaha gondoltam volna. Különösen azért, mert az oldalon található cikkek könnyen érthetőek voltak még egy olyan kezdő számára is, mint én. Korábban ilyet még nem tapasztaltam és a bonyolultság volt az egyik dolog, ami visszatartott a cégalapítástól. A Székhelypartner azonban emberként kezeli az ügyfeleit és nem várja el tőlük azt, hogy teljes jogi ismeretük legyen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szöveg le lenne butítva és nem lenne pontos. Épp ellenkezőleg. Pont a tömörsége miatt látszik, hogy a Székhelypartner kollégái mennyire értenek az egész témához. Ez egy újabb pozitív pont volt számomra és úgy éreztem én is meg tudom alapítani a saját cégemet.

Minden cégnek kell azonban egy székhely és nagyon nem mindegy, hogy ezt kitől igényeljük. Az első gondolatunk rögtön az lehet, hogy minek kéne bérelni székhelyt, hogy ha egyszer a saját helyemet is bejelenthetem ennek. Nem fogok hazudni, nekem is átment ez az agyamon, viszont a Székhelypartner nagyon komoly indokokat hozott fel az ilyen hozzáállás ellen. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy frissen megalapított cég kapcsán mennyi dolgunk lesz majd. Ha nem egy olyan cégtől igényeljük a székhelyt, mint a Székhelypartner, akkor ez a felelősség is majd ránk hárul. Ezt pedig senkinek nem kívánnám

De ez még közel sem volt az összes indok. Mert nem hiszem, hogy olyan jó helyen tudunk biztosítani székhelyet, mint amit a Székhelypartner ajánl. Több lehetőségből is választhatunk és nekem az első kettő tetszett meg igazán. Mivel ezek Budán és Pesten találhatók, ami egy nagyszerű dolog, mivel ebben a városban élek. A két városrésszel kapcsolatban pedig mindenkinek meg szokott lenni a saját preferenciája. De ha még egy lépést akartok tenni, akkor Újlengyelben is lehet székhelyt alapítani náluk. Elsőre furcsának hangozhat ez a település, de aki már hosszabb ideje benne van az iparban az tudja, hogy Újlengyel azért kiváló hely, mivel itt több adókedvezményt lehet igénybe venni.

Most már úgy éreztem, hogy egészen átlátom azt, hogy miért is jó a cégalapítás online. A Székhelypartner kellő információval látott el és tudtam, hogy ezen alkalommal tényleg valami nagyszerű döntést fogok hozni. Úgyhogy megkerestem az oldal több oldalán megtalálható telefonszámukat és tárcsáztam. Az ügyfélszolgálatosok nagyon kedvesek voltak velem és minden kérdésemre türelmesen válaszoltak. Én erre egyáltalán nem számítottam, ahogy arra sem, hogy milyen hamar kész lesz a cégalapítás online. Az egész folyamat pont olyan átlátható volt, mint idáig minden, amit felsoroltam. Hihetetlen most már visszagondolnom arra, hogy egykor nem mertem volna belekezdeni a saját cégembe. A Székhelypartnerrel pedig továbbra is jó a kapcsolatom.