A család támogatása a legfontosabb

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek támogató környezetben nőjenek fel, olyan családban, amiről tudják, hogy kiáll mellettük, vigyáz rájuk, szereti őket feltétel nélkül. Ha ennek csak töredékét megtapasztalják később az óvodában, iskolában, az szerencse, de ahogy felnő az ember, a munkahelyen és a legtöbb felnőtt helyzetben nem igazán találkozik pozitív visszajelzésekkel. Pedig ez mindennél többet jelent, pláne stresszes szituációkban.

Az egyik legtöbb szervezéssel, és ebből kifolyólag kihívással járó időszak egy esküvő szervezése. Hónapokat töltenek el párok azzal, hogy kitalálják hol és kikkel töltsék életük egyik legfontosabb napját. A legfontosabb a helyszín, hogy minél káprázatosabb, eldugottabb vagy épp szabadabb legyen. A násznép szempontjából a legfontosabb, hogy jó minőségű és sok étel és ital legyen és jó zenére lehessen táncolni. Így a DJ és a menü kiválasztása a következő legfontosabb lépések. Sokan azt hiszik, elég, ha egy DJ be tudja egymás után tenni a dalokat, de ennél sokkal összetettebb feladatról van szó. Éreznie kell a vendégeket, gyorsan felmérni, hogy mire táncolnak szívesen kortól, nemtől, ízléstől függően. És egy Dj-nek türelmesnek kell lennie, mert az általában ittas vendégek biztosan fognak számot kérni, és nem mindig kedves stílusban! Az ételeknél fontos, hogy finom fogások legyenek és akkora adagok, hogy biztosan maradjon belőlük – annál nincs kellemetlenebb, mint mikor elfogy! A választék is szempont, és hogy minden vendég megtalálja a kedvére valót, így készülni kell a vegetáriánus, laktóz-, gluténérzékenyekre, és manapság már a vegán életmódúakra is! Na de, hogy ne csak aznap legyen jó a hangulat, hanem később is, a nosztalgiázás során, fontos, hogy jó minőségű fotóst válasszunk! Lehet, hogy költséges lesz, de minden pénzt megér sok évvel később is szép képeket nézegetni, mint olcsó fotóst választani és örökké bosszankodni…

A család miatt gyakran bosszankodnak a párok, mert mindenki szeretné kivenni a részét, és ez sokszor úgy csapódhat le, hogy mindenki bele akar szólni. Fontos, hogy találjunk mindenkinek valami hozzá illő feladatot, ne várjuk meg, míg keresnek maguknak, így mi kontrollálhatjuk a segítségeket, és tarthatjuk mederben a folyamatot! A Nagy Nap viszont már más, aznap nem szabad „dolgoztatni” senkit, csak azokat a felkért szolgáltatókat, akik pénzt kapnak a munkájukért! Az esküvőn nincs helye szívességnek. És annak érdekében, hogy bosszankodásnak se legyen helye, fontos, hogy egy ember mindent kézben tartson – de ez véletlenül sem a násznép egyik tagja legyen!

Erre valók a ceremóniamesterek! Régen vőfélyek koordinálták a násznépet, és celebrálták az esküvőket, kikérték a menyasszonyt, vezették a vendégeket a falun át, verseket mondtak stb. Manapság azonban egyre több pár szeretne lazább, fiatalosabb arcot az esküvőjére – itt jön képbe a ceremóniamester támogatása! A Nagy napot minden terhet levesz a vállról: koordinálja a szolgáltatókat (felszolgálók, fotós, videós, DJ vagy zenekar), informálja a násznépet és szórakoztató stílusban bonyolítja le a programelemeket, de nem akarja magára irányítani a figyelmet, ellenkezőleg, a párt emeli ki, őket támogatja profizmusával, helyzetfelismerő készségével és pszichológiai érzékkel! Egy estére a ceremóniamester is a család részévé válik, azé a családtaggá, aki elfogadóan, szeretettel támogatja a menyasszonyt és a vőlegényt! Egy esküvőn ugyanis az ő boldogságuk a legfontosabb, nem másé!