Az Alföldön is respektálják a fővárost

Magyarországon igenis, az egy minőségjelző, hogy ha valami fővárosi. Ha valami “pesti” vagy budapesti, vagy éppen budai. Szokták ebből némelyiket pejoratív jelzőként is alkalmazni, de egyértelmű, hogy az csak egy erőltetett valami, egy szűk rétegnek. Ha egy cég komolyabban akarja vetetni magát például, akkor kicsit sem mellékes, ha fővárosi székhelycíme van. “Pest” az azért a többségnek náluk, az Alföldön is egy “elit hely”.

El tudom képzelni, hogy egyesek csak legyintenének ezekre, amiket írok, de nem szabad a marketingnek ezt a részét sem alábecsülni. A szekhelycentrum.hu oldal megtalálása óta, nekem, a cégünk forgalmából kiolvasható, kézzelfogható bizonyítékaim is vannak minderre, amiről beszéltem nektek. Pedig nem is ebből a célból jött lére a “székhelyszolgáltatás Budapest” elnevezés alatt futó szolgáltatáscsomag, úgy egyébként. Nem is tudom, ők számolnak-e ezzel érdemben (bár biztos tudják, sokaknak megfordul a fejében), hogy emiatt is érdemes lehet valakiknek őket keresni, de ez már nem is a dolgom. Meg, jól tudom persze azt is, hogy náluk megy a szekér enélkül is. Nem is csak Pesten kínálnak székhelyszolgáltatást ráadásul, de én csak ezért szerződtem velük, az ő számaikat nem látom.

A szolgáltatásukat viszont igen, az kiváló minden szempontból. El is mesélném akkor, hogyan indult minden onnan, hogy rákerestem erre: székhelyszolgáltatás budapest. Debrecenben kezdtük a karrierünket, de többre vágytunk. Nem a cégünk tevékenysége a lényeg, hanem, hogy ma már országos hírűek vagyunk. Megfordulunk mi még – pedig ismétlem, Debrecenből indultunk – akár a Dunántúlon is. De ami mindezeket, az ügyfeleinket összekapcsolja az az, hogy mind pozitívnak értékelik, hogy ha budapesti céggel szerződnek. Vagy “onnan” vesznek igénybe szolgáltatást. Szóval, én most vagy felfedeztem valamit a székhelyszolgáltatási opcióm belül – valami pluszt, ami van, akiknek eddig nem jutott eszébe talán -, vagy valami olyasmivel éltem, ami másnak is szempont, csak a szekhelycentrum.hu annyi mindent nyújt a csomagjaiban, hogy ez a dolog már csak apróságnak tűnik. Lehet, hogy annyiféle céget mentettek már meg sokkal jövedelmezőbb és hasznosabb dolgokkal, amiket érvényesíteni lehet a székhelyszolgáltatás igénybevétele által, hogy ezt, ami nekünk volt igazán fontos, ők már emiatt nem is hangsúlyozzák túl. Hisz való igaz, sokaknak többet jelenthet a 0%-os, tehát megfizetni nem szükséges helyi iparűzési adó, vagy a központi adminisztráció, vagy baj esetén a helyszíni kényszerintézkedés tűrése ügyvédekkel. Ezek mellett lehet, hogy a látszat, amit egy “belpesti” székhelycím nyújt, csak a sokadik az előnyök hosszú listáján.

A 0%-is IPA-s lehetőség amúgy nem is a pesti csomagjukban van, később még erre is kitérek…

székhelyszolgáltatás budapest

Van egy II. kerületi és egy VI. kerületi csomagajánlat is, melynek keretében fővárosi címet kaphatunk a cégünkhöz, cégtáblával, meg minden mással, természetesen. Ami csak kell, minden van, egyrészt a szabályossághoz, másrészt az előnyök kimaximálásához. Mindenre gondoltak, mindenre figyeltek és másfél évtized igényfelmérése formálhatta még a csomagjaik feltöltését tartalommal, itt, a Székhelycentrumnál. Akik egyébként egy nagy új és modern weboldalon mutatják most be azt, amit nyújtanak, de ez se tévesszen meg senkit! Nem mai csirke ez a társaság, hanem már nagyon régóta foglalkoznak még cégekkel, azok ügyeinek intézésével, ügyvédi munka-szolgáltatásával, stb. Van más menüpont is még, ami erre utal magán a weboldalon – láthatjátok, ha kattintotok a fenti linken.

Van tehát olyan lehetőség is, hogy Cégalapítás és Cégmódosítás még náluk, a székhely, pontosabban székhelyek nyújtása mellett. Milyen másik csomagról beszéltem még a pesti és budai csomagon túl? Egy bizonyos IPA-mentes újlengyeliről igazából, ami egy falu, amelyik nem szed be, ha jól tudom, régóta iparűzési adót. Ez a csomag így egy hajszállal drágább a többinél, de összességében a cégünknek sokkal olcsóbb. Főleg, ha nincsenek egyéb telephelyeink, tehát IPA-t így máshol eleve nem fizetnénk – na ekkor lehet komoly segítség ez is. Amúgy megint egy sokkal bevettebb és teljesen jogtiszta dolog, amiről beszélünk, hiába vagyunk páran, akik előtte nem hallottunk róla. Egyes települések azért mondanak le egy adó beszedéséről, hogy másik ágon pedig megnöveljék a forgalmukat, bármilyen tekintetben. Itt, a Székhelycentrumnál is komoly szakemberek mérik fel és alakítják ki ezen dolgokat, szóval nincs mitől aggódni. Jó kezekben leszünk.

Már kitértem rá, hogy jó kezekben akkor is, ha valamilyen kényszerintézkedés sújtana minket, a hatóság irányából. Ezen a székhelycímen ilyenkor kivételesen jó helyen lenne a cégünk, úgyhogy gondolkodjunk előre – nehogy beüssön a váratlan. Nagyon hátrányos az lehet, ha pont a saját ingatlanunkba jelentünk be céget, ahol a saját ingóságaink láthatják kárát az egésznek. Bár ehhez sem értek pontosan – a lényeg, hogy megint láthatjátok, megannyi szempont támasztja alá, hogy rossz ötlet saját tulajdonban lévő helyre céget bejelenteni. Pláne a szeretett otthonunkba. Ahol a családunk tengeti a mindennapjait.

Viszont, menjünk vissza kicsit még Budapestre, ami tényleg csodás: az említett fővárosi kerületekben lehet tehát úgy a székhelyünk jogszerűen bejegyezve, hogy nem okoz problémát az sem, hogy oda, arra a címre mennek a leveleink is. Beszkennelik a helyszínen, és elküldik nekünk e-mailben mindet, hogy el tudjuk olvasni őket, kisvártatva pedig meg is kapjuk, kézhez ezeket a leveleket fizikai valójukban. Van ezeken a helyszíneken tárgyaló is, azokat is használhatjuk olykor. 172 ügyvédpartnerrel dolgoznak a Székhelycentrumnál, ami engem egészen lesokkolt. Maga a szám… Megint csak azt mondom, nem látok bele a náluk zajló folyamatokba azon túl, mint amiket mi nagy elégedettséggel igénybe veszünk tőlük, de látom, hogy rengeteg másik céggel dolgoznak együtt és rengeteg tapasztalatot szereznek, így számomra ez óriási megnyugvás, hogy ilyen helyen tudhatom a cégemet, abban a tekintetben, hogy ha keresne minket valamilyen hatóság, vagy nem is tudom én…

Reméljük sosem jön el az a pont, hogy a mi cégünk is bajba kerül, de mindenkinek fontos, hogy ilyen jó lehetőségekkel ennyire kedvező áron éljen. Harminc- és negyvenezres csomagok, tulajdonképpen aprópénz azért, hogy a saját vállalkozásunk háttere ilyen értelemben teljesen tisztázott legyen. Ha bérelnénk mondjuk egy ingatlant azért, hogy az legyen a hivatalos székhelyünk, és nem tudnánk fizetni a rezsit, mégis mit tennénk? A székhelyszolgáltatás Budapest csomaggal, vagy akár az újlengyelivel nem lesznek soha ilyen gondok. Ettől még úgy dolgoztatunk, mondjuk távmunkában, úgy működünk együtt az alkalmazottakkal, ahogy akarunk…

Nekünk sem számít a fizikai hely. Mozgásban vagyunk, nem ugyanott találkozunk minden reggel a kollégákkal, és nem egy helyen dolgozunk általában. Ez egy speciális dolog, de a távmunka sokaknak bejött azok közül is, akik ugyanakkor pont így működtek hajdanán, mint azt éppen most írtam. Debrecen pedig, hiába nagyon szeretem, nem olyan vonzó, mint Budapest…