Póló nyomás kulturális rendezvényre, szép mennyiségben

Egy kulturális rendezvény megszervezése akkor is embert próbáló feladat, ha profi vagy, tapasztalatlan amatőrként azonban egészen Atlaszi teherként nehezedhet a válladra. Nem elég egyébként, hogy amit sikerült a saját nyakamba akasztanom, az szervezés szempontjából is tökéletes kellett, hogy legyen, de még jótékonysági felhangja is volt a dolognak, szóval úgy is mondhatjuk, hogy beletenyereltem a darázsfészekbe. Az ötlet, hogy támogatói tárgyakat áruljunk, nagyon jó volt, és a póló nyomás is sikeresen lement a hatékony segítséggel, azonban egyben tartani mindazt, amit így sikerült összegereblyézni, már egyáltalán nem volt könnyű feladat.

A lányom iskolájában sajnos az egyik gyerek súlyos, és nagyon drágán gyógyítható beteg lett. Sok esetben biztos vagyok benne, hogy a tanerő és a szülők is közömbösségről tettek volna tanúbizonyságot, azonban ezt az iskolát nem olyan fából faragták. Itt bizony tanárok-szülők egy emberként kezdtek el kérdezősködni, tervezni, szervezni, hogy valamilyen módon megsegítsük a szegény gyermeket. Minden szülő számára nehéz, ha a gyerek beteg, hát még ha ennyire súlyosan és nehezen gyógyíthatóan. Valószínűleg mindkettejük féléves keresetét felemésztette volna a dolog, éppen ezért jött jól, hogy egy kis jótékonyságra sarkalltuk a közösséget, hiszen ha valamire, hát akkor erre jó.

Az iskolai drámakör egy kis színdarabbal készült, a hangszeren játszó tanárok alkalmi zenekarrá verbuválódtak, ezen kívül a tornaterem bálteremmé lett alakítva, és a különböző felajánlásokból jótékonysági árverést szerveztünk. Ezen kívül nekem volt még egy olyan ötletem, hogy támogatói pólókat is készíttethetnénk, hogy ezzel is növeljük a bevételt. Eddig rendben is van a dolog, a felét ingyen meg is tudtuk csinálni, mivel a bátyám grafikus és örömmel vállalta a minta megtervezését, csakhogy a póló nyomás volt egy lezáratlan kérdés. Hol csináltassam, ahol jó minőségben le tudják őket gyártani és ki is tudják küldeni? Ebben már magamra voltam utalva.

Amennyi időm nekem van a munka mellett, az javarészt elmegy a lányom hazahozásával, vásárlással, főzéssel, takarítással, így nem kimondottan volt időm ilyesmivel foglalkozni. Esténként, mielőtt végleg lemerültek az elemeim aznapra, még talán rá-rá néztem a böngészőre, hogy hátha találok valamit, de nem sok sikerrel jártam. Végül a férjem megunta nézni, ahogy szenvedek, és egyik este kész tervvel állt elő. Talált nap közben egy szuper helyet, ahol a póló nyomás egyedi mintával is lehetséges, ráadásul kiszállítással is lehet rendelni, és teljesen jó áron. Valahogy ez a kiváló póló nyomda eddig elkerülte a figyelmemet, pedig tőlünk nem messze van is egy üzletük. Nem nagyon volt már időm alternatívát keresni, úgyhogy kockáztattam, és a bátyám által megtervezett mintát elküldve megrendeltem tőlük egy elég szép mennyiséget. Mivel az iskola alapítványa fedezte a költségeket, így nem nekem kellett a konyhapénzhez nyúlnom, ez már önmagában is pozitívum.

A póló nyomás szerintem elég hamar lement ahhoz képest, hogy mikor rendeltem meg őket, mert nem sokkal később már kaptam is az értesítést, hogy elkészültek, és a futár hamarosan hozza a csomagot. Nagyon megörültem, mert így a rendezvény előtt bőven volt időm felszállítani őket az iskolába, és leadni az illetékes személynek. Ha nem sokkal, de legalább ennyivel én is hozzá tudtam járulni ehhez a nemes célhoz. Maga az estély végül nagyszerűen végződött, annyi pénz összegyűlt, hogy így már gond nélkül ki tudják majd fizetni a szülők a gyermekük kezelését. Hiába, ha egy jó ügyért kell összefogni, akkor igenis csodákra képesek az emberek.