Imádom a fürdőszobánkat, de, megérett a ráncfelvarrásra!

Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de én odavagyok a fürdőszobánkért. Mivel családi házban lakunk, nem volt kérdés anno, hogy nagy fürdőt akarok, és nem csak afféle gyors helyet, ahol lecsapatom a gyereket. A párommal, ha van egy kis időnk a szülői teendők és a munka mellett, igazi kis wellnesszé alakítjuk a fürdőnket. Tele rakom mécsesekkel, van hangulatvilágításunk, és a kád is bőven férős két személynek is. Tényleg valódi páros szeánsz tud lenni egy jól megtervezett este a fürdőszobában.

Gondolom, mindenkinek megvan a kedvenc része a lakásában vagy házában, kinek a nappali, kinek egy olvasó kuckó, esetleg a konyha, de nekem tényleg a fürdő a kedvencem. Ezért is döntöttem úgy, hogy ideje kicsit átépíteni, hiszen eltelt néhány év a kezdetek óta, a gyerek is növésben van, meglett a kutya, szóval kellene pár praktikus dolog, főként egy plusz zuhanyzó bele. Nem árt a burkolatokat sem cserélni már, a férjem szerint már nem a lakás ékessége az én imádott fürdőszobám. És természetesen rám bízta, hogy akkor álmodjam meg, találjam ki, milyen lesz az új dizájn, mit akarok bele, és, hogyan képzelem el.

fürdőszoba

Már el is felejtettem, milyen nagy meló volt az első is, és bár csak át akarjuk alakítani, sok feladat van vele. Én meg nem vagyok szakember. Nézegettem az Instagramon a képeket, csomó jó ötletet láttam, és azokat le is mentettem, meg kijegyzeteltem. Valahogy mégsem tudtam, hogyan fogjak neki ezután a tervezésnek, és ezért elkezdtem szörfözni a neten fürdőszoba ügyben. Véletlenül akadtam rá erre a nagyszerű oldalra, ahol pont mindent leírnak az első lépéstől a befejezésig, ha valaki új fürdőt akar, vagy a meglévőt alakítaná át. El sem hittem először. hogy ilyen weboldalak vannak, de a fürdőszobaötletek.hu mindenre gondolt, amire én nem feltétlenül. Igazából sokkal több infóm lett az egészről, mint, mikor még először terveztünk fürdőszobát. Persze azóta én is érettebb lettem, és sokkal inkább tudatosan olvastam el, hogy például mennyi minden múlik a csempe megválasztásán. De nem csak a színén, vagy az anyagán. A padlólapról nem is beszélve, pedig nőként ez elég idegen volt tőlem. Aztán jöhetett a nagy mutatvány, hogyan és hova illesszük be a plusz kis zuhanykabint? Ebben persze már a szaki is a segítségemre volt, de ő is azt mondta, jó, hogy ilyen hasznos weblapot találtam. Persze én a leginkább az apróságokat szeretem összeválogatni, a sok kiegészítőt, ami majd harmonizál az új fürdővel. A korábbi tipikus türkizes vízszínű árnyalatokat most földszínekre cseréljük, és ez nagyon izgalmas. Ha nem olvasom el a leírást az oldalon, talán eszembe sem jut, hogy ne a klasszikus színekben gondolkodjak. Imádom, hogy ennyire kreatív lett az egész, és, hogy az egyéni ötleteimet használva inspirálódhattam. Most nagyon izgatott vagyok, mert hamarosan, amit megálmodtam, valósággá válik majd, és ebben nagy szerepe van az internetes lehetőségnek. Hamarosan megmutatom nektek, milyen lett a végeredmény! Aztán már nem marad más hátra, mint kiélvezni az új fürdőszobát, amikor a gyerek elaludt.