Fallabda helyett autóponyva rendelés

Ó, azok a fagyos novemberi napok… Ugye van még rajtunk kívül olyan, akiket megtréfált a hirtelen jött hideg?!

A minap találkozót szerveztünk a tágabb családban, egy kis közös sport, majd vacsora volt a terv. Itt Debrecenben azért vannak távolságok, szóval nyilván autóval mentünk volna mindenhová. Anyósomék meg is érkeztek szombat délután kettőre, svájcióra pontossággal. Ők egy komoly kis Toyotával járnak, mi egyelőre még az alacsonyabb árkategóriás Skodánál tartunk. Pont péntek éjjel jött a hideg front. Nincs garázsunk, a társasházunk parkolójában áll a családi autónk. Kár, mert pontosan ebből lett a kalamajka… Amikor Zoli, a férjem beült az autóba, és indított volna, nem akart elindulni a kocsi. Izzít, ráindít, gázfröccs, semmi. Persze apósom közben még a károgást is elkezdte, hogy biztos Zoli csinál valamit rosszul, de hát hogy lehetne rosszul indítani egy autót?! Lassan rá kellett jönnünk, hogy a hideg miatt nem indulhat az autó, az akkumulátor nem bírta a hirtelen jött mínusz fokokat.

Igazából régóta halogatjuk egy autóponyva vásárlását, mert valahogy mindig éppen jobb lesz az idő, éppen elutazunk, éppen mégse kell… Aztán amikor kéne, akkor nincs. Pedig egy autóponyva képes lenne egy kicsivel állandóbb hőmérsékleten tartani a motort.

Miután rájöttünk, hogy nem megyünk mi most sehova, becsődítettük a lakásba a családot. Gyorsan összedobtam pár szendvicset, majd otthagytuk őket egy társasjátékkal. Zolival az olajwebshop.hu -n kezdtünk el keresgélni. Ezt az oldalt a szerelőnk ajánlotta, nagyon jól érthető a felület és rengeteg dolgot meg lehet találni a webshopban, ami a mindennapos autóhasználathoz és karbantartáshoz kell. Elkezdtük böngészni az autóponyvákat, és szerencsére jó árban találtunk is egy nekünk megfelelőt. Nagyon egyszerű amúgy, mert minden ponyva típushoz oda van írva, melyik autótípusokhoz lehet megfelelő. Úgy döntöttünk, azonnal meg is rendeljük, és akkor hétfőre már itt lehet a mi kis privát garázsunk, egy autóponyva személyében. A szállítás díja egyébként 10.000 Ft alatt 1.990 Ft, 10.0000 és 20.000 Ft között 995 Ft, 20.000 Ft fölött pedig ingyenes! A mi autóponyvánk a 995 Ft-os kiszállításba esett, de még így is jobban megérte, mint ha máshonnan rendeltük volna.

Az biztos, hogy legközelebb nem hagyjuk ezeket a dolgokat, és beszerzünk minden kelléket hamarabb, hiszen nagyon kellemetlen, mikor az ember autójával van gond. Mi még jó jártunk, mert az otthonunk közelében történt a baj.

Rendelés után fogtunk egy indítókábelt és megbikáztuk az autót apósomék autójáról. Így már beindult szerencsére, szóval ha fallabdázni nem is, de vacsorázni még odaértünk a családdal az étterembe.