A családunk érdekében kezdtünk el kertészkedni

Számomra mindig is nagyon fontos volt a család, amibe beletartozik az is, hogy nem mindegy, milyen ételt teszek eléjük az asztalra. Amikor a férjemmel összeköltöztünk, már akkor is igyekeztünk odafigyelni arra, hogy mit eszünk. Akkor még az anyagi lehetőségeink azért korlátozottabbak voltak, de ahhoz mértem tudatosnak tudom mondani magunkat. Nem volt ez olyan könnyű egy kis egyszobás lakásban, ahol éppen, hogy csak elfértünk, de például sokszor próbálkoztunk kis balkonládákban termeszteni ezt – azt. Az igazán nagy változás akkor következett be, amikor a gyerekek érkeztek sorjában, és úgy döntöttünk, hogy kényelmesebb lenne kertes házba költözni. Találtunk is egy kis házikót, ami még a pénztárcánkat sem teljesen ürítette ki. Nagyon boldogok voltunk, amikor beköltöztünk, a tudatosságunk egy új szintre emelkedett. Ugyanis a házunk óriási pozitívuma volt, hogy tartozott hozzá egy hatalmas kert. Minden elfért itt a gyerekek játszóterétől kezdve a tyúkólig. A beköltözésünk utáni télen merült fel bennünk, hogy mi lenne, ha kialakítanánk egy kis veteményest, hiszen így olyan zöldségek és gyümölcsök kerülnének az asztalunkra, amikről pontosan tudjuk, hogy például milyen vegyszerrel vannak kezelve. Szerencsére a férjem támogatta ezt a dolgot, ő is egyetértett abban, hogy a részleges önellátás egy sokkal jobb dolog, mint mindent megvenni a szupermarketekben. Igen ám, de semmink nem volt a kertészkedés elkezdéséhez, hiszen korábban lakásban laktunk.

Szerencsére egy ismerősünk jártas volt a témában, és nagyon sokat segített. Ő ajánlotta a gazdabolt.hu oldalát, ahonnan megveszi például a kertészkedéshez elengedhetetlen kapát is. Azt mondta, hogy ennél az eszköznél érdemes odafigyelni, hogy tényleg jó minőségű legyen, mert nagyon meg tudja könnyíteni a kert rendben tartását. Megjegyeztük, a kapa egy központi elem a kertművelésben. Ellátogattunk a gazdabolt.hu oldalára az ismerősünk javaslatára, mert azt mondta, hogy érdemes szétnézni a weboldalon, olyan széles a termékek választéka. Mi tagadás, igaza volt, azt sem tudtuk hirtelen, hogy melyiket is válasszuk, annyi kapa volt többek között. Ráadásul nem csak egyre, hanem többre volt szükségünk, mert természetesen a férjem feladata is a kert gondozása, illetve szép lassan szerettük volna rászoktatni a gyerekeket is a fizikai munkára, hadd szokják meg ők is. A férjemnek és nekem sikerült az oldalról kiválasztanunk egy – egy kapát, és arra gondoltunk, hogy a gyerekeknek gyomlálókapát fogunk venni, hiszen az egyelőre pont elég nekik. Törékeny növények közelébe úgyse nagyon fogjuk őket engedni, az eper kigazolásához pedig pont elég lesz az előbb említett eszköz. Voltak a weboldalon például ásók is mindenféle márkától, abból is betettünk a virtuális kosarunkba egyet – kettőt, hiszen ez az eszköz is nagyon fontos a kertészkedésben.

Gondolkodtam, hogy mire lehet még szükségünk, de nem szerettem volna ezzel sokat fárasztani az ismerősünket, úgyhogy felhívtam apukámat, mert ő is nagy hobbikertész. Meglepetésemre, ő is ismerte a gazdabolt.hu oldalát, rendelt már korábban innen kertműveléshez szükséges szerszámokat. Jó szívvel ajánlotta nekem a Fiskars általános kerti ollóját, aminek ugyan nem kevés az ára, de hosszútávon jó befektetés. Ezek kívül végül választottunk még néhány dolgot, majd következett a vásárlás. Minden rendben volt, el is lett küldve a megrendelésünk, innentől nem volt más hátra, mint megvárni, hogy megérkezzen. A férjem dobta fel az ötletet, hogy ha már itt vagyunk, akkor egy kicsit jobban nézzünk szét, hátha fogunk még rendelni erről az oldalról. Már pedig ez igen valószínű lehetőség volt. A termékek széles skáláján kívül találtunk egyéb hasznos dolgokat is, amikről jó volt tudni, főleg nekünk, kezdő kertészeknek.

Ilyen volt például a szaktanácsadás. Ez lap arra van, hogy bárki, akinek bizonytalansága van valamilyen kertészeti témával kapcsolatban, az fel tudja tenni a kérdéseit, és arra szakértő válaszol. Ezeket a kérdéseket különböző kategóriákba csoportosítják, így sokszor nekünk magunknak fel sem kell tenni a kérdésünket, ha valamit nem tudunk, mert lehet, hogy azt korábban már megválaszolták. Én ezt a kezdeményezést nagyon jó ötletnek tartom, óriási segítség lehet sok embernek, akik hozzánk hasonlóan még nem jártasak a kertészkedés világában. Plusz még a rossz tanácsokat is ki lehet így küszöbölni, hiszen annyi sarlatán nyilatkozik manapság az interneten, aki osztogatja a „jó” tanácsokat, és több kárt okoz, mint hasznot a hozzá nem értőknek. Szintén egy hasznos dolog az oldalon található Gazdabolt TV. Itt is jó tippeket lehet találni különböző témákkal kapcsolatban, mint mondjuk a növények betegségei, azok kezelése vagy akár a méhek virágbeporzásának segítésével kapcsolatban. Ezek rövid, lényegre törő videók, amik jól összefoglalják a szakemberek tanácsait. Én magam, mint dilettáns a témában, el is kezdtem ezeket a videókat nézni, hogy lehetőleg minél többet tudjak, mire oda kerülök, hogy élesben művelem a kertemet.

Feltűnt még, hogy van a Cikkek – hírek fül is, ahol mindenféle hasznos tudnivalót lehet elolvasni a gazdabolt.hu – ról. Például többször is láttam ismétlődni az olyan cikkeket, ahol azt írják, hogy bizonyos napokon ingyenes a kiszállítás a weboldalról. Én ezt például azért tartom jó dolognak, hogy felhívják erre az emberek figyelmét, mert én is jártam már úgy, hogy szükségem volt valamire valamilyen webshopból, de a kiszállítás többe került volna, mint maga a termék. Vagy pedig kis értékű termékeket rendeltem, és ott is a szállítás költségeivel volt a gond. Szerintem mindenki örül az ingyenes kiszállítási napoknak, és még a boltnak is megdobja a forgalmát. Láttam olyan cikkeket is, ahol a PickPack pontra volt ingyenes a kiszállítás, ezt is nagyon jó dolognak tartom.

A weboldalon van egy olyan lap, ahol olyan termékeket lehet megvásárolni, amiknek az eredeti árához képest olcsóbban lehet hozzájutni. Ez azért jó, mert itt állandóan vannak valamilyen termékek, úgyhogy szerintem érdemes erre a lapfülre vetni mindig egy pillantást, hátha van akcióban valami olyan dolog, amit az ember amúgy is meg szeretett volna venni. Fontos, hogy olyat vegyen meg azért, amire szüksége van, ne az legyen az elsődleges szempont, hogy olcsóbb. Nem vagyok az esztelen vásárlásnak a híve. Az is tetszett, hogy nem csak a veteményezéssel kapcsolatban lehet itt kapni dolgokat, hanem például a szobanövényekkel és a kerti dísznövényekkel kapcsolatban is. Ez szintén jól jött nekem, mert már mondtam a férjemnek, hogy a veteményes kialakítása mellett szeretném az udvart is díszíteni mindenféle virággal, cserjékkel, bokrokkal.

Összességében nagyon meg voltunk elégedve a gazdabolt.hu által nyújtott szolgáltatással. Gyorsan és zökkenőmentesen érkeztek meg a rendelt termékeink, és a minőség tekintetében sem élhettünk panasszal. Biztosak voltunk benne, hogy a jövőben is erről a cégtől fogjuk rendelni a kerti eszközeinket és kellékeinket, ha szükség lesz rá. A gazdabolt.hu – nak hála a férjem is a kertészkedés nagy szerelmese lett.

kapa