A porckorongsérv kezelése konzervatív úton is lehetséges

A mi családunkban igazán nagy hagyománya van a sport és a mozgás szeretetének. Gyerekkoromtól kezdve rendszeresen járunk mozogni, túrázni, futni, evezni és tulajdonképpen mindenféle sportot űzni, hol kisebb csoportokban a testvéreimmel, hol pedig az egész családdal együtt. Imádom ezt az életet és nem cserélném le, viszont sokszor felülír dolgokat az élet. Például, ha a porckorongsérv kezelése megjelenik a teendők között, akkor egy kicsit átértékeli az ember a mozgás szükségességét és formáját is.

Akkor ismerkedtem meg a Therapy4U csapatával, amikor a porckorongsérv kezelése után érdeklődtem és böngésztem az interneten. Az a helyzet, hogy itt bizony nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy itt sajnos vannak olyan esetek, ahol valóban nem elegendő a torna, hanem műtéti oldalon lehet csak megoldani a problémát. Azonban vannak olyan esetek, sőt, igazából döntően ebből van több, ahol a porckorongsérv kezelése konzervatív terápiával is lehetséges és eredményes. Ezért akadt meg a szemem a therapy4u.hu-n, mert itt pontosan erről, a konzervatív terápia eredményességéről és fontosságáról írnak hosszasan, mivel ők maguk is foglalkoznak ilyen kezeléssel.

Itt pont az a lényeg, attól konzervatív a terápia, hogy nem történik műtéti beavatkozás, hanem a mozgás és mozgatás útján sikerül olyan állapotba hozni a pácienst, hogy annak javuljon az életminősége. A porckorongsérv kezelése ezzel az eljárással a Therapy4U oldalán lévő adatok alapján 98%-ban elégséges és persze sikerrel zárul. Ez szerintem annyira végtelenül nagy szám, hogy inkább az az elenyésző eset, amikor nem ez a kimenetel. Szerintem érdemes olyan szakemberekhez fordulni ezzel a problémával, ahol valóban ilyen mennyiségben és mértékben tudnak segíteni a porckorongsérvvel járó problémákon. Ami pedig külön szimpatikus, hogy a weboldalon a Therpay4U megálmodója, Pataki Dalma arról beszél már rögtön, hogy hogyan lehet megelőzni a kiújulást és hogy tulajdonképpen ez az egész lényege, hogy már a tornával és megfelelő mozgással meg lehet előzni a kiújulást, ami a ezek hiányában általában 3 éven belül nagyon-nagy százaléknál megjelenik. Pedig aki egyszer megszabadul ettől a problémától, az biztos, hogy soha többet nem akar vele újra szembesülni.

A porckorongsérv kezelése tehát jó kezekben nem lehetetlen, konzervatív módszerekkel a legtöbb eset megoldható. Érdemes felkeresni a therapy4u.hu-t, ha továbbiakat szeretnétek olvasni erről a problémáról és a megoldásról.