Szerezzünk be napelemet a családunk érdekében

A család egy olyan dolog, ami végigkíséri az ember életét, nem számít, hogy ennek örülünk, vagy sem. Sokáig én el akartam szakadni mindentől, ami szerintem annyira jellemző a tinédzserekre. Úgy voltam vele, hogy magam akarom kialakítani a saját életemet és nem akarok a szüleimre hasonlítani. Ez persze egy olyan elhatározás, ami már magában hordozza azt, hogy előbb-utóbb ugyanolyanok leszünk mi is, mint a szülők.

A nevelés és a velük töltött idő egyszerűen túlságosan meghatároz minket ahhoz, hogy nyom nélkül kitöröljük őket. Az évek során viszont arra is rájöttem, hogy nem muszáj teljesen elválnunk ezektől a dolgoktól ahhoz, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat. Sőt, ha nem menekülünk előlük, hanem megvizsgáljuk őket, akkor rengeteget tanulhatunk. Tudom, hogy ez nem egy egyszerű dolog és a legjobb az lenne, ha már alapból nem hagyott volna bennünk negatív nyomokat a családunk.

Az élet azonban tele van olyan buckákkal, amiket nem lehet kikerülni. Vagy örökre amiatt fogunk sírni, hogy megtörténtek ezek a rossz dolgok, vagy megtanulhatjuk, hogy miként legyünk figyelmesebbek a következő alkalommal. Hiszen a legrosszabb dolog, amit tehetünk az nem más, mint a gyermekeinken levezetni ezeket a traumákat. És itt most nem erőszakra, vagy testi fenyítésre gondolok.

Általában két csapat van, ha gyereknevelésről van szó. Az egyik, mindenáron olyan szeretne lenni, mint az apja, vagy anyja és ezért nem figyel oda az egyedi kihívásokra, amiket az aktuális helyzete nyújt. A másik pedig mindenben ellene akar menni a szülői példának. Ez is egy rossz hozzáállás, mert bár van benne egy igény a változásra, végső soron csak bizonytalanságból akarja megmutatni, hogy az ő módszere volt a helyes.

Bármi rossz dolgok is történtek köztük, én azért még mindig látom, hogy mennyi mindent tanítottak nekem a szüleim. Egyszerűen csak nem tudták rendesen közvetíteni felém. Az én feladatom pedig az, hogy megtanuljam, miként tudom ezeket a dolgokat átadni a gyermekemnek.

Néha pedig ezek az értékek olyan dolgokat jelentenek, mint egy napelem beruházás. Életem során már sokszor megfontoltam ezt a lehetőségemet, de mindig úgy éreztem, hogy az anyagi helyzetem ezt nem engedi meg nekem. Az egyik barátommal beszélgettem valamelyik héten, aki azt mondta nekem, hogy nem feltétlenül kell emiatt aggódnom. Mivel a mai világban már rengeteg támogatás érhető el, amik segítenek abban, hogy megvalósítsuk a napelem álmot. Azt ajánlotta, hogy nézzek utána az interneten a „napenergia plusz program 2024 közlöny” kulcsszavaknak. Én követtem a tanácsát és nemsokára már a Napenergia Plusz Program oldalát böngésztem.

Rengeteg kétséggel érkeztem erre a helyre és nagyon hálás voltam, hogy nem idegesítő reklámokkal fogadtak. Az interneten szerintem nagyon fontos az, hogy rögtön megnyerjük a vásárló bizalmát. Hiszen a világhálón annyi más lehetőségünk is van, hogy biztos nem maradunk egy rosszul felépített oldalnál. A Napenergia Plusz Program pedig teljes mértékben tisztában volt ezzel. Miután rákattintottam a „napenergia plusz program 2024 közlöny” kiírásra, egy olyan oldal várt rám, ahol már a kezdőlapon el tudtam érni minden fő információt. Megismétlem: nem kellett bonyolult menürendszerekkel vesztegetnem az időmet, helyette a Napenergia Plusz Program azonnal rátért a lényegre.

Egyszerűen csak lefele kell görgetnünk ahhoz, hogy végignézzünk a jól felépített szövegen. Őszintén bevallom, az interneten olvasás nem tartozik az egyik kedvenc tevékenységem közé. Főleg azért, mert általában a szövegek nagyon rosszul vannak szerkesztve. Itt azonban nem csak a szemünket fogja pihentetni a kialakítás, hanem még a figyelmünket is fenn fogja tartani. Utóbbi pedig nagyon fontos, hiszen nem a legegyszerűbb témáról van szó.

Napelemekről szerintem utoljára középiskolában tanultam és sajnos akkor sem voltam túl jó a hozzá kapcsolódó tantárgyban. A Napenergia Plusz Program oldalán azonban lehetőségünk van megérteni a napelemek részleteit, ráadásul olyan nyelvezettel, ami nem túlzottan száraz, vagy hivatalos. A szakmaiság azonban ettől függetlenül sem marad el, úgyhogy minden információ pontos és megállja a helyét.

Az egyik legnagyobb probléma a napelem támogatás igényléssel nem más, minthogy folyamatosan változnak a jogszabályok. Ez a tényező pedig könnyen elrettentheti az embert. Igazából a pénz mellett ez volt az egyik fő visszatartó erő, ami miatt nem akartam belevágni a napelem programba. A Napenergia Plusz Program oldalán azonban mindig naprakész információ van az aktuális helyzetről. Ez egy óriási megkönnyebbülés volt számomra, mivel innentől tudtam, hogy lesz egy csapat mögöttem, ami mindenre figyel.

Mert bizony az ilyen jogszabályok sokszor tényleg egy labirintusra hasonlítanak. Sok embertől pedig azt hallottam, hogy 2024-ben olyan változások lépnek majd érvénybe, amiket követően már nem is fogja megérni beruházni egy napelemre. A Napenergia Plusz Program oldalán természetesen erről is volt szó, és megnyugtattak minket, hogy nem ilyen rossz a helyzet. Bár tény, hogy komplikáltabb lett a pénzvisszanyerés módszere, ettől függetlenül nem kell attól tartanunk, hogy a befektetésünk ne térülne meg.

Hiszen egy napelem segítségével többet tudunk véghez vinni, mint egyszerűen lecsökkenteni a hó végi számlák összegét. Egyrészről önállóak tudunk lenni és ha esetleg áramszünet van, akkor a feltöltött akkumulátorokkal élhetjük tovább az életünket, mintha mi sem történt volna. Számomra nagyon fontos az ilyen plusz biztonságérzet, úgyhogy már csak ezért megéri telepíteni.

És akkor ott van mellette még az etikai oldala az egésznek. Nem számít, hogy milyen véleményen vagyunk a témáról, az tény, hogy a jelenlegi energiahordozóink fogyóban vannak. Ez pedig egy nap ahhoz fog vezetni, hogy többé nem tudjuk majd fenntartani a jelenlegi életmódunkat. Kivétel persze akkor, ha találunk egy alternatívát, a mostani megoldások helyett. A napelem pedig pont egy ilyen kiutat ajánl nekünk. Ezzel pedig nem csak a saját, hanem a gyermekeink jövőjét is megalapozhatjuk. Ez a cél pedig megér nekem bármennyi pénzt.

A jelenleg elérhető támogatás pedig valamennyire leveszi a vállunkról a kifizetendő összeg súlyát. Sajnos ez nem fogja fedezni az egész beruházást, de akár milliókat is nyerhetünk vele. A legjobb pedig az egészben, hogy soha nem kell majd visszatérítenünk. Tehát ezerszer jobban megéri, mint hitelt felvenni. Az egyetlen bökkenő csupán az, hogy véges számú háztartásnak tudnak ilyen támogatást nyújtani, úgyhogy érdemes minél előbb jelentkezni.

A Napenergia Plusz Program pedig ebben segít nekünk. A jelentkezést nagyon könnyen el lehet intézni náluk. Nem kell mást tennünk, mint felhívnunk őket, de ha esetleg kicsit fel szeretnénk készülni előtte, akkor megadhatunk néhány adatot is. A társalgás nagyon kellemes volt és nemsokára már kész is volt a jelentkezés. Óriási öröm, hogy rákattintottam a „napenergia plusz program 2024 közlöny” kiírásra és megkezdhettem az új életemet.