Debreceni élmények két keréken

Van egy kis családi házunk Kabán, amit nyaralónak használunk. Nyaranta sok időt töltünk itt a családommal. Kabán van egy kiváló termálfürdő, de ezen kívül nincs sok látnivaló. Debrecen viszont csak 40 km. És itt aztán van látnivaló. Korábban, amíg a feleségemmel fiatalabbak voltunk, kerékpárral tekertünk be a cívisvárosba. Persze nem a négyes főúton, hanem a Keleti főcsatorna közelében, romantikus búzaföldek mellett kanyargó szováti úton. És sohasem felejtettük el megcsodálni a rengeteg gólyát Hajdúszováton.

De most már sok nekünk a 2 x 40 km biciklizés. Tavaly úgy döntöttünk, hogy kocsival megyünk be Debrecenbe és ott pattanunk majd nyeregbe. Egyetlen bökkenő volt csak: hogyan fogjuk szállítani a bicikliket. A kocsinkon van vonóhorog, így a legideálisabbnak az tűnt, hogy a kerékpárszállító vonóhorogra legyen szerelhető. De abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán létezik-e ilyen kialakítású tartó.

Megtaláltam az interneten az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu weboldalt. Nagyon logikusan van a webshop “Kerékpártartó” menüpontja kialakítva. Első lépésként bemutatja, hogy milyen rögzítési módok vannak. Örömmel láttam, hogy a tetőre ill. hátulra történő rögzítés mellett bemutatják a vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítókat is. Tehát valóban létezik ilyen megoldás is.

Természetesen erre az aloldalra léptem tovább. Itt arról tájékoztattak, hogy első lépésként döntsem el, hogy hány kerékpárt fogunk szállítani. Ez a szám esetünkben 2. Következő lépésként azt határozzuk el, hogy szükséges-e kiegészítő világítás és rendszámtáblatartó. Erre a kérdésre egy határozott igen volt a válaszom.

A fenti szempontokat figyelembe véve szerencsére egyre jobban szűkültek az egyébként órási választékból a lehetőségeim. Tovább segítette a keresgélést az, hogy az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu oldalon lehetőségem volt megadni egy ideális vételár intervallumot. Ezt 50 ezer és 100 ezer közé állítva már meg is találtam a számunkra ideális választást: Amos Tytan Plus 2. Ez egy ezüst színű, acélból készült 2 darabos kerékpártartó, vonóhorogra zárható kialakításban. A bicikli karokkal kerül rögzítésre a sínekhez, ez nagyon stabil és biztonságos szállítást tesz lehetővé. Maximum 45 kg a terhelhetősége, de ez számunkra tökéletes, hiszen a két kerékpárunk együttes súlya mindössze 36 kg.

A döntésben sokat segített az, hogy az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu oldalon megjelenítésre kerülnek a korábbi vásárlók véleményei is. Ennek a tartónak az értékelése 5 csillagos és a vevő véleménye szerint kiváló az ár/érték aránya.

Beraktam a webshop kosarába a terméket, fizettem és futárszolgálattal történő kiszállítást kértem. Minden nagyon egyszerű és egyértelmű volt, maga az online fizetési folyamat is jól áttekinthető és biztonságos volt.

3 nappal később pedig megérkezett hozzánk a kerékpártartó. Természetesen azonnal felszereltük és egy rövid kiránduláson ki is próbáltuk. Megállapítottuk, hogy jó döntést hoztunk: a kerékpárszállító vonóhorogra szerelve rendkívül stabil, a kocsi menettulajdonságait egyáltalán nem rontja. Mivel nem kell magasra emelni a biciklit, ezért a felszerelés ill. leszerelés során sem kellett kényelmetlenül tartanom egyik kerékpárt sem.

És az is remek döntés volt a részünkről, hogy a vásárlást a AUTÓFELSZERELÉSEK.hu webshopján keresztül bonyolítottuk le. A megrendelt termék árával és minőségével maradéktalanul elégedett vagyunk.