A kezembe vettem a családi vállalkozásunk fejlesztését

A családi vállalkozásunk egyre jövedelmezőbb. Kézműves termékek gyártásával, illetve értékesítésével foglalkozunk, amióta csak az eszemet tudom. Az utóbbi néhány években én is beszálltam a vállalat irányításába és sok változtatást, frissítést vezettem be, amiknek köszönhetően mára még jobban pörög az üzlet. A leghasznosabb tevékenységem szerintem az volt, hogy létrehoztam egy weboldalt, ahonnan már online is megrendelhetők a termékeink.

A jó reklámoknak köszönhetően az internetes oldalunk nagyon hamar felkapott lett. Idővel persze minden elavul, ezt szeretném meggátolni, emiatt elhatároztam, hogy optimalizálom a honlap működését. Az alapokhoz én is értek, azonban a mélyebb dolgokba már nem látok bele, így felkerestem az egyik informatikus ismerősömet, Fecót.

A szakember a tárhely bérlést ajánlotta, mivel ezáltal jobb a ranking, jobbak a konverziók, kevesebb a leállás, valamint zöldebb a működés. Fecó a RackForest szolgáltatásait ajánlotta, akik a Linux-alapú webtárhely szolgáltatással, megbízható szerverekkel, gondosan tesztelt szoftverekkel, nagy tapasztalattal rendelkező rendszergazdákkal és képzett ügyfélszolgálattal rendelkeznek. Az általuk használt CloudLinux biztosítja a tárhelyek stabilitását, miközben limitálja a felhasznált erőforrást, így a felhasználók vagy terhelt tárhelyek nincsenek hatással a szerveren lévő többi tárhelyre.

tárhely

Korábban nem hallottam róla, hogy lehetséges tárhelyet bérelni, így eszembe sem jutott, hogy ezáltal sokkal jobban fog működni a weboldalunk. Tehát érdemes volt felkeresnem Fecót. Elmondása szerint a tárhely bérlésével, sokkal gyorsabban fog majd működni a vállalatunk weboldala. Ez azért is nagyon fontos, mivel a Google az oldalak helyezésénél figyelembe veszi, hogy az adott szájt milyen gyorsan töltődik be. De nem csak a Google kivételezik a gyorsabb weblapokkal, hanem a vásárlók is, hiszen egy felmérés szerint  két másodperces késés az egyik oldal betöltődésekor húsz százalékkal is növelheti a vásárló távozását az oldalról, ami 87 százalékos vevővesztést jelent. Az SSD tárhely mindemelett csökkenti az oldal leállásának az esélyét, segítségével megbízhatóbban működik majd a felület. Az SSD mintegy ötször hatékonyabban használja fel az energiát, mint a merevlemezek, tehát a tárhely által a zöldebb működés is biztosított.

A RackForest és Fecó meggyőzött, hogy érdemes tárhelyet bérelni, és profikra bízni a webtárhely üzemeltetését. Nekünk mindenképp megéri ez, hiszen remélhetőleg vásárlóbaráttá válik a honlapunk, ezáltal pedig növekszik a bevételünk is.