Campus Fesztivál 2016: Szombat

Most térjünk ki egy kicsit a gasztronómia felé. Úgy gondoltam, hogy az utolsó napra kellő képen bejártam a fesztivál területét kicsit részletezem, hogy mit találhattak az érdeklődők a gasztro illetve a borudvarban. A gasztro vonal a gyengém nagyon szeretem a különleges nem megszokott ételeket. Szeretek kipróbálni különböző ízeket. A Campuson volt választék a Street Food ételek között mindenki kedvére válogathatott az ízlésének megfelelő ízélmények között. Megjelent Debrecen elsőszámú éttermének Street Food változata az Ikon Street, amit valószínű, hogy mindenki Debrecenizőként ismer. Ők azok, akik újra felvirágoztatták a debreceni pároskolbászt. A kolbász mellett különböző hamburgereket is készítenek. Volt még Lángosos kocsi, Lepcsánka Sütő, Keszegsütő, Pékség, Pizzázó és még sok más kocsi. Mindenki kedvére válogathatott a finomabbnál finomabb ételek közül.

 A nap folyamán rengeteg koncert mellett még a kultúrába is belevethették magukat az érdeklődők. A Kulter.hu színpadon különböző kulturális programot találhattak az érdeklődők pl.: A főnix Diákszínpad Karinthy- abszurdok című előadást láthatták a nézők. Ez után a Debreceni könyvszekrény vendége Halász Margit írónő volt, aki a Vörös nyelvű párduc írója. Ezen a helyszínen egészen hajnal 4 óráig voltak különböző programok.

Közben az Egyetem tér színpadon az Audimax keretén belül Vujity Tvrtko Túlmegy Minden Határon előadása volt látható és hallható. Utána pedig Dumaszínház: Szomszédnéni produkciós iroda című előadáson nevethették ki magukat a kíváncsiskodók. A stadion felső szintjén különböző szervezetek jelentek meg, mint például: a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI), az Agóra, a Debreceni Művelődési Központ (DMK), a Civis Darts Sportegyesület. Az Agóránál ki lehetett próbálni tudományos játékokat. Az NMI-nél lehetett kirakózni, a Darts egyesületnél pedig ki lehetett próbálni a „kocsma játékot”.

Miután újra felfedeztem a területet jöhettek a koncertek. Mint már említettem ez az első fesztiválom és sok zenekart hallhattam élőben előszőr. Nagyon nagy élmény volt a szombati nap is. Nagyon sok ismert zenekar is fellépett például a Useme. A zenekar 2015-ben alakult öttagú pop-rock banda. Mindössze négy hónap dalszerzés és stúdiózás után 2016. február 26-án megjelent Világvevő című bemutatkozó lemezük. Sajnos a koncerten nem voltam ott, de digitális formában már hallottam őket és nagyon tetszik, amit képviselnek, pedig nem kifejezetten tartozik a rock a kedvenc műfajaim közzé. A koncertjüket a Pepsi nagyszínpadon lehetet megtekinteni. Őket követte a Road zenekar ők rock és metál zenét játszanak, ami nekem már nagyon erős műfaj. Személy szerint én jobban szeretem a dinamikus, de dallamos zenéket. Fél héttől az egyik személyes kedvencem a Brains zenekar folytatta a fellépők sorát a Nagyszínpadon. Ők a legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekar Magyarországon. Sokáig a Superheroes című számuk volt a csengőhang a telefonomon. A fiúk kitettek magukért a nagy melegben nagyon jó bulit csaptak szerencsére nagyon közel voltam a színpadhoz és minden történést izgatottan figyeltem.

A koncert után megéhezve megszomjazva felfedeztük újra a gasztrofalu egyes helyeit. Miután jóllaktunk ismét útnak indultunk felfedezni a terepet. A sétálgatás közben úgy 11 óra magasságában egy gyöngyszemre lettünk figyelmesek a Borfalu színpadon. Ez a gyöngyszem nem volt más, mint Petruska formáció volt /Petruska András, Temesvári Bence/. Petruska András a 2016-os Dal felfedezettje. A zenéjükben megjelennek a népi hangzások ez pedig a hegedűnek köszönhető. Angol és magyar nyelvű dalaik is vannak. A koncert nagyon jó volt a közönséget táncra perdítették. Kellemes volt a hangzás és nagy örömömre nem volt tömegnyomor a színpad előtt. Mivel a Borfaluban volt a koncert ezzel egy kis borfesztivált hangulatot csempésztek a fesztivál életébe a szervezők.

Később a Riska színpadhoz mentünk át, ahol a program szerint éjfélkor Nótár Mary lépet volna fel, de majd csak fél kettőkor érkezett meg. Helyette Dj Dominique szolgáltatta a zenét míg a művésznő megérkezett. Az tudni kell, hogy a nem vagyok oda a mulatós zenéért, kizárólag csak lakodalomban vagyok hajlandó meghallgatni. Viszont nagyon kíváncsi voltam, hogy egy fesztiválon vajon milyen is lehet egy ilyen koncert. Be kell vallanom nagyon jól éreztem magam. Mindenki együtt tombolt már, ha mondhatok ilyet egy mulatós koncertre. A nap végére kellően elfáradva és sok élménnyel gazdagodva búcsúztam el a 2016-os Campus fesztiváltól és remélem lesz még lehetőségem ilyen jól megszervezett és nagy volumenű rendezvényen részt venni. Biztos vagyok benne, hogy a 2017-es fesztivál is ilyen jó lesz vagy esetleg még jobb.

Fotók: Tóth Emese