Campus Fesztivál 2016: Csütörtök

Csütörtökön a fesztivál teljes gőzre kapcsolt, ami azt jelenti, hogy a terület megduplázódott. A lezárt részeket megnyitották, és újabb koncerthelyszínek váltak elérhetővé. Megnyílt a Gasztrofalu, ahol mindenki válogathat a saját ízlésének megfelelő ételek között.

Nem vagyok nagy fesztiválozó, mint ezt már az előző cikkben is említettem, de nagyon szeretek zenét hallgatni. Számomra nagyon fontos az, hogy tisztán és érthetően halljam a szöveget. Mivel a nulladik naphoz képest duplájára nőtt a terület, és lépten, nyomon színpadok nőttek ki a földből, csak zsivajt hall az ember, és a zenék szinte felismerhetetlenek. Teljesen elnyomja egyik színpad a másikat. Az a baj, hogy kevés hely van a koncerthelyszínek között, ezért csak összemosódnak a hangok mintegy populáris egyveleget alkotva. Ez azt a kérdést veti fel bennem, hogy elég nagy-e ez a terület ehhez a fesztiválhoz, ennyi összezsúfolt színpadhoz? Vagy csak azért érzem ezt, mert olyan helyről van szó, ahol még a falak is visszaverik a zenét, gondolok itt a Stadion vasbeton falaira. A helyszín tényleg nagyon szép, de a hangzás minőségét sajnos rontja a színpadok közötti nagyarányú áthallás, mely némely csendesebb koncertet szinte élvezhetetlenné tesz.

Ezen az estén végre megnyílt a Pepsi Nagyszínpad, ahol a nap folyamán négy nagy zenekar lépett fel; a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, a Kowalsky meg a Vega és a Quimby. Én az utóbbi két koncertet látogattam meg, ahol kifejezetten jól éreztem magam. Ennél a színpadnál teljesen meg voltam elégedve a hangtechnikával, tiszta és érthető volt a szöveg, na de a hangulatról se feledkezzünk el, az is felülmúlta az elképzeléseimet.

Az OTP Nagyszínpadon fellépett a Bohemian Betyars, az Ocho Macho, az Anna & The Barbies, és a holland Kensington zenekar. Ugyan csak néhány dalt hallottam tőlük, de nagyon tetszett, amit csinálnak. A rockzene egyik lágyabb műfaját képviselik, kellemes zenei élményt nyújtottak.

A Telekom Hall-ban Puskás Peti vezetésével fellépett a The Biebers, majd őket követte az Animal Cannibals, ahol a fiúk megvonatoztatták a közönséget.

A nap utolsó koncertje a Captain Morgen Arénában talált meg, ahova a Mystery Gang hozta el a rockabilly érzést fantasztikus hangulatot teremtve a közönségnek. Tökéletes zárása volt a napnak, és már alig várom a holnapot.

Fotók: Péter Zoltán