Harkány hotel, ahol az egész család megpihenhet

A családi nyaralás sokak évének fénypontja, az esemény, amit a família apraja-nagyja vár, főleg a téli hónapokban. Vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy drága külföldi, esetleg egzotikus nyaralásokra menjenek, azonban sokan inkább maradnak belföldön ilyen, vagy olyan okból. Legtöbb esetben sajnos az anyagiak akadályozzák meg a családokat, hogy távolabbra utazzanak, azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy idehaza ne lehetne olyan pihenési, nyaralási lehetőséget találni, ami ne felelne meg mindenki igényeinek. Igenis lehet a belföldi kínálatban is kiváló szálláslehetőségeket és hoteleket találni, ahol ráadásul az éjszakázáson kívül rengeteg egyéb lehetőség is van. Például harkány hotel kínálata is elég szép, de van közöttük egy igazi kedvencünk, ahová legalább kétévente vissza szoktunk nézni.

A Baranya harkány hotel királya, és nem csak szerintem, hanem az egész család szerint, ugyanis még a gyerekek is meg-meg kérdezik év közben, hogy ugyan mégis mikor megyünk vissza oda. Komolyan mondom, ha a nagyanyjukhoz csak fele ilyen nagy lelkesedéssel jönnének, már mindenki sokkal vidámabb lenne. Na mindegy, majd rájönnek, hogy az sem olyan rossz. Mindenesetre már az is önmagában egy szép történet, hogy hogyan ismertük meg ezt a szuper szállodát, ugyanis a dolog tanulsága, hogy sosem szabad feladni az első buktató után, mert akkor a végén a szabadságodat otthon fogod tölteni, dögunalomban. Szóval a tavalyelőtti nyaralásunkhoz kapcsolódik a harkány hotel, és talán jobban is jártunk, hogy így alakult.

Abban az évben Keszthelyen terveztük az üdülésünket tölteni, mint ahogy azt már tettük korábban jó néhányszor. Most is már jó előre kikerestük a szállást, sőt, a feleségemnek még arra is volt gondja, hogy előre összeállítson egy kis programot, hogy mit lesz érdemes megnézni a környéken. Nem tudom, hogyan csinálja, de amikor már azt hinné az ember, hogy mindent látott, akkor ő feldob valami újdonságot, amiről még soha életedben nem hallottál, mégis érdekesen hangzik. Talán nem véletlen, hogy az, aki a legkisebb helytörténeti múzeumot is képes felkutatni, az tudott pár napon belül új szállást találni, és rekord idő alatt új programot összeállítani. Szóval, ahogy írtam, jó előre le volt foglalva a szállásunk, és már csak hetek voltak hátra az utazásig, amikor jött egy e-mail a szállodától, hogy törölték a foglalásunkat. Mint kiderült, tévedés történt, de nem hajlandóak javítani a dolgot, és kártérítést se kapunk. Igen, valóban ez votl az utolsó alkalom, hogy azt a hotelt választottuk. Én egy kicsit elkeseredtem, mert nem akartam a szabadságomat a négy fal között tölteni, azonban a feleségem szemfüles volt, mint mindig.

Állítása szerint nem hezitált vagy merengett sokat, egyszerűen csak megnyitott egy Magyarország-térképet, és első benyomás alapján kiválasztott egy települést, ahol még sosem jártunk. Így lett Harkány az úti cél, és ráadásul a hotelt is rekord idő alatt sikerült megtalálnia. Harkány hotel szempontjából nem egy Budapest, tehát nincs minden sarkon egy vendégház vagy motel, panzió, szóval annyira azért bizonyára nem volt könnyű dolga a kis asszonykámnak, de olyan gyorsan és ügyesen oldotta meg, hogy nekem még rendesen elszomorodni se volt időm a lemondott szállásunk miatt. Éppen munkában ültem, amikor felhívott, hogy megtalálta a helyettesítőt a kútba dőlt nyaralás helyett, méghozzá az ország déléi csücskében! Először nemigen akartam hinni a fülemnek, hogy ilyen vidám és önfeledt, és már meg is találta a legjobb megoldást, szóval megkértem, hogy legalább valami weboldalt vagy tájékoztatót küldjön, ha már annyira jó ez a harkány hotel. Mondta, hogy rendben van, és letettük a telefont. Néhány perccel később már érkezett is tőle a levél, benne a linkkel a harkány hotel weboldalához.

Mivel éppen ebédszünetem volt, így volt alkalmam alaposan szemügyre venni a dolgot, és meg kell mondjam, valóban elégedett lehetek a feleségem keresési képességeivel. A hotel nagyon szimpatikusnak tűnt már az első ránézésre, szép volt, rendezett és modern, pont amit egy európai szintű vendéglátóhelytől elvár az ember. Aranyos, kissé retró hangulatú szobák, és számtalan kikapcsolódási lehetőség, medencék, és wellness; pont amire egy megfáradt dolgozónak szüksége van. Visszahívtam a nejemet, hogy foglalt-e már, de mondta, hogy nem, az én beleegyezésem nélkül semmiképpen nem akart. Erre mondtam neki, hogy akkor gyorsan, mert a végén még itt is hoppon maradunk! Nem hagyhatjuk, hogy másodszorra is kicsússzon a kezeink közül a nyaralásunk!

harkány hotel

Ettől kezdve újra vidáman teltek a napjaim, hiszen ismét ott lebegett a cél a szemeim előtt: mégis megyünk nyaralni! Lehet, hogy kicsit messzebb kell menni érte, és nem a Balaton, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem fogjuk jól érezni magunkat. Sőt, legalább valami újdonság is került a táblára, mert őszintén, a lelkem sötét és feltérképezetlen bugyraiban már egy kicsit untam is a Balcsit. Harminc éven keresztül oda járni egy kicsit már sok volt, jól jött valami változás. A harkány hotel pedig egyszerűen tökéletesnek tűnt erre a célra! Itt is tudtunk úszkálni, csúszdázni, ha kedvünk úgy tartotta, ráadásul elmehettünk az asszonnyal megmasszíroztatni elfáradt tagjainkat amíg a gyerek a többi kölyökkel a medencéknél játszott. Szauna, meleg vizes medence, masszás, jó vacsorák, sok alvás, és nap közben érdekes programok anya jóvoltából. Kell ennél több egy nagyszerű családi kiruccanáshoz?

Őszintén megmondom, nagyon régen éreztem magam annyira kipihentnek, miután a nyaralásból visszatértünk. A kollégáim is mondták, hogy úgy kisimultam, mint egy kamasz. Visszatért belém az életkedv, és újult erővel tudtam a munkámra is koncentrálni. A harkány hotel csodákat művelt velem, és szinte újjá született a testem. Előtte nem táskák, sokkal inkább bőröndök voltak a szemeim alatt, de ezek addigra már alig-alig látszottak. A következő évben, hogy kövessük a változatosság elvét, valami mást kerestünk, ha jól emlékszem az Őrségben kirándultunk valahol, de az igazat megvallva minden ott töltött napon eszembe jutott, hogy tulajdonképpen most a harkány hotel valamelyik medencéjében is lehetnék, kellemes bizsergéssel a hátamban egy jó kis átgyúrás után. Mindegy, azért azt is élveztem, de előre leszögeztem a feleségemnek, hogy következő évben újra Harkány felé vesszük az irányt. Egyetértett velem, szóval nagyon nem kellett érvelnie senkinek.

Így aztán az idei nyaralásunkat is itt, a harkány hotel vendéglátását élvezve töltöttük. Hihetetlen, hogy az asszony ismét össze tudott állítani egy egész hetes programot, hogy minden napra jusson valami érdekes látnivaló. A fene se gondolná, hogy ennyi minden van errefelé, de ez már az ő specialitása marad. A szállítás, fuvarozás az én feladatom, a program pedig az övé. A pihentetést pedig meghagyjuk a szakértő harkány hotel részére.