Idén 10 éves a Campus Fesztivál

A jubileumi rendezvényen tizenhét programhelyszín lesz, idén újra két nagyszínpad működik majd.

A négy nap alatt minden korábbinál erősebb kulturális színezetet kap, 220 zenei programmal, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várnak mindenkit a szervezők. A legnagyobb hazai előadók mellett Debrecenbe érkezik a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, itt lesz még a holland Bingo Players, Charlott Boss, azaz Nod One’s Head, illetve a kilencvenes ésvek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is.

A fesztiválon lesz Magyarország nagyja pl.: a Tankcsapda, Quimby, Halott Pénz, Brains, Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, Kowalsky meg a Vega, Irie Maffia és a Vad Fruttik. Érdemes odafigyelni a Nagy-Szín-Pad kezdeményezésnek köszönhetően a győztes Lóci Játszik formáció a nagyszínpadon léphet fel de a fesztiválon lesz még a Mörk, a Jónás Vera Experiment és még sokan mások.

Nagyon színes program vár a résztvevőkre a 4 nap alatt és amit eddig felsoroltam csak töredéke az egész programnak.

A Campus Fesztivál az ország egyetlen „Okos” fesztiválja

A hazai fesztiválkínálatban a Campus Fesztivál a családias jellege mellett a Debreceni Egyetem aktív jelenléte miatt is különleges. Idén már a 0. naptól lesz Egyetem Tér a főbejárat közelében a szokott helyen, 2000 négyzetméteren várja a Debreceni Egyetem a fesztiválozókat. Számos izgalmas attrakció és kísérlet mellett lesznek többek között dumaszínházi előadások, „AudMax” beszélgetések (Pl.: Zacher Gáborral, Jakupcsek Gabriellával), valamint sok más műfaj mellett a világzenei előadók otthona. Az egyetemi sport is megjelenik a fesztiválon. a Campus Sportfesztivál százakat mozgat meg, kispályás foci, strandröplabda és kosárlabda bajnokságot rendeznek.

Idén először saját program sátrat épít a debreceni Csokonai Színház. A társulat esténként két-két előadást visz színpadra. A gyerekeket minden nap a Csimota délután várja Kiss Gergely Mátéval, a sátor melletti füves placcon pedig gólyalábakkal és mindenféle zsonglőrmutatványt lehet majd kipróbálni.

A stadion keleti oldalán nemcsak a Csokonai Színházat találjuk, de a nagyon hangulatos Magic Forest helyszínt és az azzal egybeépített Civil Falut is.

A KULTer.hu idén is a Nagyerdei Víztorony aljában rendezi meg az irodalmi programjait, felolvasásokkal, beszélgetésekkel. A helyszínen a KönyvSziget – Művésztér csapata is rendez egy-egy beszélgetést többek között olyan vendégekkel, mint Varró Dániel vagy Simon Márton.

Bővebb információkat itt találtok!