Közönségtalálkozó a Víg Kamaraszínházban!

A Csokonai Színház április 7-én nagy sikerrel mutatta be a Hogyan nevezzelek? című vígjátékot, melyhez április 24-én 21:15-től közönségtalálkozót szervez a Víg Kamaraszínházban. A nézők találkozhatnak az előadás szereplőivel: Majzik Edittel, Mészáros Tiborral, Ráckevei Annával, Vranyecz Artúrral és Zeck Julival, illetve a darab szövegét fordító Gemza Melindával is.

A fiatal orosz rendező, Ilja Bocsarnikovsz vitte színre Matthieu Delaporte és Alexandre de La Patellière komédiáját. A két fiatal francia szerző darabja óriási sikert aratott Párizsban, 2010-ben: a belvárosi színházban tartott ősbemutatót 242 előadás követett, melyet 200.000 néző látott, a produkciót több Molière-díjra is jelölték. A darab népszerűsége olyannyira meggyőző volt, hogy az alkotók 2012-ben filmet is készítettek belőle.

A francia vígjáték nem véletlenül vonz nagyszámú, lelkes közönséget: szórakoztató, jó humorral és kedélyesen szembesít az apró emberi gyarlóságokkal, s igazi, filozófiai kérdéseket is pedzeget. A történet szerint Pierre és Élisabeth hosszú évek óta élik a francia felső középosztály boldog hétköznapjait két gyermekükkel. Vacsorára várják Élisabeth testvérét, Vincentet és annak várandós feleségét, illetve gyermekkori barátjukat. A marokkói fogások és francia borok fogyasztása jó hangulatban telik, mígnem Vincent ki nem böki, hogy milyen nevet választott hamarosan születő fiának. A kis társaság tagjai felhördülnek, s míg a leendő apát igyekeznek meggyőzni döntése helytelenségéről, akarva-akaratlan, indulatos és már-már túlságosan őszinte vélemények, mondatok hangzanak el. A parázs vita idővel túllép a névválasztás problémáján, felszakadnak a múlt fájó sebei és napvilágra kerülnek a jelen titkai.

A közönségtalálkozón való részvétel ingyenes, és mindenki számára nyitott.