Lakossági Fórum a Libakertben!

A fórum témája a Zöld Város programban megvalósuló két éves projekt A Libakert gazdaságélénkítő környezeti megújítása, a projekt soft elemeinek ismertetése, fűszermagosztás az “ökoerkély” néven futó részprojekthez.

A fórumon részt vesz Dr. Papp Csaba önkormányzati képviselő.

Helyszín: Hajó utcai Óvoda

Időpont: 2017. március 16. 17 óra

A soft-programokról érdeklődni lehet a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Libakerti Fiókkönyvtárában, 4027 Debrecen, Viola u. 23/a., tel: 52/319-264, e-mail: libakert(kukac)meliusz(pont)hu, ami a programok ideje alatt Információs-pontként is működik, illetve itt lehet jelentkezni önkéntesnek is, ha valaki szeretne tevékenyen is hozzájárulni a programok sikeréhez.

A körzet lakosait szeretettel várják a szervezők! Vigyék magukkal ötleteiket, javaslataikat!

Ökoerkély-projekt: A programon vetőmagok kerülnek kiosztásra (gyógy- és fűszernövénymagok) azon lakosok között, akik vállalják, hogy palántákat nevelnek belőlük. 6-8 hét múlva palántacsere program lesz a Könyvtárban a kikelt növényeknek. A cél az, hogy minél több háztartásban, minél többféle növény helyet kapjon. Szép, és a háztartások számára is hasznos növényekkel legyenek tele a balkonok, ablakpárkányok (tudatosság a konyhában, családban).

A program az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával valósul meg.
Széchenyi 2020 “Befektetés a jövőbe”
Azonosítószáma: TOP-6.3.2-15-DE1-2016-00004