Nóra Hálózat megnyitó

A NÓRA-HÁLÓZAT az első országos, független munkaerő piaci szakmai hálózat, amely a nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, a munkaerő piaci esélyegyenlőség megteremtését segíti.

 

A gyermekvállalást követő gondozással töltött évek után munkát kereső nők 2014-től az ország tizenegy városában vehetik igénybe fel a civil szervezetek összefogásából alakult Nóra-hálózat segítségét. A NÓRA-HÁLÓZAT szervezetei álláskeresési, karriertervezési és Anti-diszkriminációs tanácsadást nyújtanak az érintetteknek, re integrációs tanácsadó partnerek a munkáltatók számára, a helyi munkaerő-piac sajátosságainak ismeretében ösztönzik, koordinálják a megyei/regionális együttműködést: fórumokat, beszélgetéseket szerveznek, szakmai rendezvényeket tartanak.

 

A hálózat ötlet- és projektgazdája a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a női munkavállalás egyenlő esélyeinek megteremtéséért több mint egy évtizede dolgozik Budapesten, és működteti projektfinanszírozástól függetlenül állandó díjmentes tanácsadói szolgáltatását.
A NÓRA-HÁLÓZAT tagszervezetei hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségének biztosítása a gazdasági-, társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke. Ezért helyi programjaikkal minden érintettet megszólítanak. Céljuk, hogy az elindított Nóra-pontokon a JÓL-LÉT Alapítvány mintájára projekt-független, együttműködésen alapuló és folyamatos működést, a helyi igényekre reflektáló tevékenységeket valósítsanak meg.

 

Helyszínek: Pécs, Szeged, Debrecen, Eger, Miskolc, Gödöllő, Székesfehérvár, Balatonalmádi Szombathely és Kaposvár.

 

Bővebb információ itt.