Nyári Tesz-Vesz Napok a Hortobágyi Kézművesudvarban

Viseletpróba
• Ismerkedés bőrdíszítési technikákkal – A sallang varrás
• “A gyapjú útja” – Nyírástól a nemeztermékig; ismerkedés festőnövényekkel
• “Vetéstől a feldolgozásig” – A kender feldolgozása, a feldolgozás eszközei, szőttesek
• Fazekasság lépésenként – Az agyag gyúrása, korongozás, mintázás
• Faművesség

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Hortobágyi Kézművesudvar igazi családi kikapcsolódást, tevékeny és tartalmas programokat kínál minden korosztálynak. 2014. július 4. – augusztus 9. között minden pénteken és szombaton 10.00-17.00 óra között a TESZ-VESZ napok keretében várjuk látogatóinkat.
Próbálták már a kártolást, poncolást, sikálást? Használtak már festőnövényeket? Készítettek már szappant, esetleg ismerik a 18-20. századra jellemző történeti viseleteket? A Kézművesudvar műhelyeiben megismerhetők az egyes mesterségekre jellemző munkafolyamatok. Kiderül, hogyan jutunk el az alapanyagtól a késztermékig, megismerhetők különböző készítési- és díszítőtechnikák.Az érdeklődők játékos, tevékenykedtető foglalkozásokon is részt vehetnek, maguk is kipróbálhatnak mesterségeket, technikákat. Ügyességi játékokon felidézhetők a régi egyéni gyerekjátékok, a kisebbeket asztali játékok várják.
A bemutatkozó mesterek míves termékei megvásárolhatók.

“4 PECSÉTES AKCIÓ”
Látogassa meg a HNPI turisztikai létesítményeit (Pásztormúzeum, Körszín, Hortobágyi csárda kiállítás, Hortobágy-halastavi Kisvasút, Hortobágyi Vadaspark) és gyűjtsön pecséteket! – Minden megvásárolt belépőjegye mellé pecsétet adunk, amely igazolja a bemutatóhelyen tett látogatást. A 4 összegyűjtött pecsétet tartalmazó pecsétgyűjtő lapot váltsa kézművesfoglalkozásra a HNP Látogatóközpont információs pultjában (a foglalkozások a Nyári Tesz-Vesz Napok keretén belül a Hortobágyi Kézművesudvar műhelyeiben vehetők igénybe – 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.)

A TESZ-VESZ napok ingyenesen látogathatók,
a foglalkozások díja 700 Ft/fő.

További információ: Hortobágyi Kézművesudvar
4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.
kezmuvesudvar@hnp.hu