Időjárás kiállítás a FÓRUM-ban

Idén májusban újabb fantasztikus kiállítással kedveskedünk a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont látogatóinak. A téma mindenképpen aktuális és izgalmas, sok kérdésre játékos, de mégis tudományos formában ad választ.

Május 2–25. között kerül megrendezésre a különböző időjárási jelenségeket bemutató időjárás kiállítás. Az egyes kiállítási modulok kronológiailag kapcsolódnak egymáshoz. Minden egyes modul egy bizonyos múltbéli időpontban egy tényleges időjárási jelenséget reprezentál. Az időjárási jelenségek és azok hatásai nem csak általánosságban kerülnek majd bemutatásra, hanem egy-egy személyes történeten keresztül is. A modulokhoz tartozik egy időjárás állomás, amely a bemutatott nap hőmérsékletét, légnyomását, páratartalmát is jelzi. A kiállításon végig sétálva választ kaphatunk, hogyan alakul ki, hogyan változik az időjárás, milyen tényezők befolyásolják. Megtapasztalhatjátok a levegő tömegét, a napenergia erősségét is. De lesz szó hőáramlásról, konvekciós celláról de Coriolis-erőről is. A bátrabbak időjárás jelentést is készíthetnek majd.

Az interaktív kiállításon osztályok vehetnek részt, akiket a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának hallgatói vezetnek majd az alábbi időpontok valamelyikén:
–    május 05-től 09-ig, délelőtt 10:00 és 11:00 órától, délutánonként 13:00, 14:00 és 15:00 órától
–    május 12-től 16-ig, délelőtt 10:00 és 11:00 órától, délutánonként 13:00 és 14:00 órától és
–    május 19-től 23-ig, délelőtt 10:00 és 11:00 órától, délutánonként 13:00 és 14:00 órától

Helyszín: FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont alsó szintjén

Jelentkezési határidő: 2014. május 5.
(Túljelentkezés esetén ez az időpont változhat.)
Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel részvételi szándékotokat előzetesen jelezzétek telefonon keresztül. Az időpontok lefoglalása jelentkezési sorrendben történik. Kérdéseitekkel forduljatok bátran kapcsolattartónkhoz!

Gyertek el, legyetek részesei ennek a fantasztikus kiállításnak, mely egyben jelent szórakozást és tanulást is a gyermekek számára!

Kapcsolattartó a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont részéről:
Név: Frendl Szilvia
Tel.szám: 52/598-806
Fax: 52/598-801
E-mail: szilvia.frendl@ece.com