II. KORTÁRSTÁNC MINIFESZTIVÁL

Második alkalommal, három estén át mutatkozik be a hazai kortárstánc legjava a héten a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban. A keleti országrészben ritkán látható műfaj négy remekművét választották ki a sorozathoz, hogy a harmadik emeleti kiállítóteret ideiglenesen színházzá alakítva közelebb hozzák a városhoz ezt az előadóművészeti ágat.

 

Az első estén a Hodworks Pirkad című produkcióját láthatja a közönség, amelyeta húsz legkiemelkedőbb kortárs táncelőadása közé választotta az Aerowaves nemzetközi hálózat 2014-ben. A darabban a mozgás teremtését követhetjük nyomon, ahol a test egy tájhoz hasonlóan, intim közelségben tárul fel előttünk. A meztelen testet az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomata, a bőrpír öltözteti fel. A kölcsönhatások folytonossága, a megállíthatatlan változások a táncosoktól rendkívüli tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követelő performansszá alakítják ezt az emberi-fizikai tapasztalások ritka pillanatait kutató, merész előadást. Előítéletmentes, szabad és radikális testkutatás, ahogy Hód Adrienntől megszoktuk, kizárólag 18 éven felülieknek.

A második napon két rövid Grecsó Zoltán koreográfia kel életre. A Konyhaasztalban két determinált pozíció, a só- és a borstartó keveredik össze, feketék és fehérek, igenek és nemek. A figurák a női és férfi szerepekről beszélnek, humorral és fekete derűvel; a te és az én taszítását és vonzását, oldásának és kötésének csomópontjait feszegetik. A második előadás, a Szigorúan ellenőrzött vágyak a köznapiságok valóságait keresi: az átlagember és a vágyai közti határvidékeket, valamint az általános és az egyedi nézőpont közöttit. Azt a hidat, amely a generált valóság és a saját, egyéni tudat között ível át, mint egy sorompó, amely mellett a bakter egész nap csak ül és vár, s napjában kétszer letekeri. Utazik, mialatt elrobognak mellette a vonatok, de csak az álomképeiben, a két végtelenbe futó sínpáron, vágyai soha össze nem érő paralleljén.

A Radioballetkét független táncművész, Egyed Bea és Újvári Milán alkalmi projektekre összeálló formációja. A szerelem természete tolmácsolásukban szintén kizárólag 18 éven felüliek szól, „intim, lírai, szemérmetlenül szemérmes és egyben komolysága mellett is vicces önvallomás arról a tébolyult állapotról, amelyet amúgy szerelemnek hívunk.”

 

 

2014. április 10-12.

II. Kortárstánc Minifesztivál programja:

 

2014. április 10., csütörtök, 19:00

Hodworks: Pirkad

Csak 18 éven felülieknek!

 

2014. április 11., péntek, 19:00

Grecsó Zoltán: Konyhaasztal // Szigorúan ellenőrzött vágyak

 

2014. április 12., szombat, 19:00

Radioballet: A szerelem természete

Csak 18 éven felülieknek!

 

MŰSORVÁLTOZÁS!

Technikai okokból elmarad a II. Kortárstánc Minifesztivál 2014. április 13-ra, vasárnapra tervezett Asagao című előadása. Az elővételben megvásárolt jegyeket visszaváltjuk a MODEM pénztárában, vagy beválthatók Goda Gábor társulatának ƧUTЯA – Artus szútrák a MODEM-ben című április 26-i vagy 27-i előadására. Ez utóbbi esetben regisztráció szükséges. Kérjük, nyitva tartási időben április 18-ig jelezzék a pénztárban az 52-es körzet 525-010-es telefonszámon vagy személyesen, hogy melyik előadásra kívánják beváltani a jegyet!

A már megvásárolt bérletek árának negyedét visszatérítjük, de regisztráció mellett szintén választható az Asagao helyett Goda Gábor társulatának előadására, amelyről a MODEM weboldalán tájékozódhatnak: http://www.modemart.hu/?component=nyitolap&id=6281359076

 

 

Jegyárak:

Felnőtt jegy egy előadásra:1500 Ft

Diákjegy egy előadásra: 900 Ft

Felnőtt bérlet három előadásra: 3000 Ft

Diákbérlet három előadásra: 1875 Ft

 

Jegyek a MODEM pénztárában és a jegymester.hu webáruházában vásárolhatók.

 

Együttműködő partnerünk a Csokonai Nemzeti Színház.