Debreceni Toros Pálinkafesztivál 02. 21.

Első alkalommal kerül megrendezésre Debrecenben a Toros Pálinkafesztivál, a Debreceni Maskarádét kísérő gasztronómiai program.  A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft és a Tisza Expo Kft. együttműködésében tavaly nyáron már nagy sikert aratott Magyar Termékek Fesztiválja, most is hasonlóan magas színvonalú rendezvény várja a debrecenieket.

CÍVISEK VIDÁM TÉLŰZŐ MULATSÁGA, DISZNÓTOROS-PÁLINKÁS SOKADALOMMAL

Amikor a hidegséget már kezdjük unni, s akarjuk elkergetni, akkor a Vojtina Bábszínház és az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház komédiásai, csepűrágói, alakoskodói ebben hathatós segítséget nyújtanak nekünk. A Maskarádé három napját megnyitják 21-én pénteken 16 órától, vonulva a Városházától nagy télkergető hangossággal egészen a Kossuth térig. Ez a tér lesz helyszíne ama nagy viadalnak, melyet Konc király és Cibere vajda – bőség és böjt urai – egymással vívnak.

Nagy ütközet készül mostan a Farsangban, / Mikor Cibere bán hirdet véget vigadásban,
Konc király haragszik, dúl-fúl haragjában, / Mert nem leli örömét az nagy koplalásban.

Télkergetésük sikerét nem bízzák a véletlenre, a kiszebábot elégetik, az aprónép és kevésbé apró nép gondjaival együtt. Téltemetés–tavaszköszöntés13-szor sikerült már nekik, reméljük, ebben az évben is eredményes lesz munkálkodásuk. Mindehhez ráadás: disznótoros ételek, hurka-kolbász, toros káposzta, tüzes borok, lélekmelegítők!

 

Február 21. péntek   

 
10.00 – 10.30     Nyitás, milyen toros ételeket ismerünk?
14.00 – 14.30     Sajtótájékoztató
16.00 – 17.00     Régi Városházától a Kossuth térig maskarás felvonulás kezdődik a Vojtina és az Ort-Iki vezetésével. A főtéren ütközetét vívja a két hadúr Konc Király és Cibere Vajda, s a tél maradékát is elégetik a kiszebábbal együtt.

17.00 – 17.30     Ünnepélyes megnyitó. Műsorvezető: Kisházi Sándor
17.30 – 18.00     Törköly Zenekar folk
18.00 – 18.30     Kuckó Művésztanya vásári komédia
18.30 – 19.00     Interaktív baranta bemutató
                       (kanászbalta-pásztorbot közelharcban, pusztakezes birkózás)
19.30 – 20.30     Madaras Zenekar folk
20.30 – 22.00     Mulatozás Stempel László zenésszel, a Toros Fesztivál főkolomposával.