BETWEEN EARTH & SKY (USA), HANOI, CHAOSREALM, EXTERMINATING ANGEL

Amikor több, korábban már bizonyító és ismert zenész közösen belefog abba, hogy valami újat alkosson, általában két dolog állhat a kezdeményezés mögött: az egyik a köztük lévő barátság, ami a zenélés örömében még erősebbé válik, a másik pedig mindazon lehetőségek száma, amit korábban a tagok külön-külön a saját zenekarukban nem tudtak kiélni. Az előbbi két szempont pedig egyként határozza meg a Between Earth & Sky létezését, amiről július 30-án, első hazai koncertjén a debreceni Dharma Klub közönsége is megbizonyosodhat.

Elvégre Greg Bennick hiába állt ismét a Brian „Brain” Redmannek emléket állító Trial élére, az eltelt évek alatt más inspirációkra tett szert azáltal, hogy járhatta a világot. Ez a sok friss élmény pedig elmélyítette saját, már korábban is igen markáns gondolatvilágát, aminek köszönhetően a Between Earth & Sky-ban folytatja mindazon elvek és karakán véleménykinyilvánítások sorát, amit a Trialben már megszokhattunk tőle. A különbség csupán annyi, hogy a szövegek a társadalmat immáron az egyén szempontjából közelítik meg, és ez a személyesség a számtalan irodalmi vendégszöveg becsempészése mellett arra is lehetőséget adott, hogy zeneileg egy dallamosabb, szenvedélyesebb aurában mutatkozhassanak meg Greg gondolatai. A frontember eleinte két egykori Trial-taggal, EJ Bastiennel és Alexeivel működtette a bandát, ám a Catharsis dobosa idén kilépni kényszerült a kezdeményezésből – ettől függetlenül a két formáció augusztus 4-én megosztja majd a Dürer Kert nagyszínpadát, valamint a Fluffon is találkozik majd. Így a zenekarban már két egykori Strain-tag is érdekeltté vált, hiszen a By A Thread révén is ismert Sean Lande mellé Gabe Mandle dobos is bekerült (aki még a Gobban is megfordult), basszusgitáron pedig Happy Kreter (Burden) játszik. És hogy mi a legjobb a Between Earth & Sky dalaiban? Az, hogy amellett, hogy tetten érhető a Trial zenei- és szövegvilágához való kapcsolódás, az egész mégis egy teljesen új dimenziót hozott létre maguknak a zenészeknek is, hiszen a kilencvenes évek metalos hardcore-jához képest egy melodikusabb, szélesebb hangszerelésű atmoszférában teljesedik ki a banda, ami hamarosan végre egy teljes hosszúságú nagylemezben is bizonyítja majd, hogy az érdekelt tagoknak még mindig van bőven mondanivalójuk. A formációnak pedig három hazai zenekar melegít majd be első hazai koncertjén: a nyáron a demózásra koncentráló Hanoi hazai pályán még veszélyesebb, mint egyébként, a Chaosrealm az idei év egyik legreménytelibb bemutatkozó hangja, a budapesti Exterminating Angel pedig egy új, Think Again, Torn From Earth, Unheard Call, valamint Lépéselőny-tagokat tömörítő formáció.
A This Is Bihar pedig a legnagyobb eleganciával engedi egymásnak ezt a két generációt, ami már önmagában is egy hiánypótló estének ígérkezik.

BETWEEN EARTH & SKY (USA)
http://www.facebook.com/betweenearthandskyofficial
http://betweenearthandsky.bandcamp.com/

HANOI
http://www.facebook.com/hanoihardcore
http://hanoi.bandcamp.com/

CHAOSREALM
http://www.facebook.com/chaosrealmhc
chaosrealmhc.bandcamp.com

EXTERMINATING ANGEL:
http://www.facebook.com/exterminating.angel.bp
http://exterminatingangel.bandcamp.com/

BELÉPŐ: 1000 HUF