Na’ Conxypanban hull a hó

PREMIER Kertész Gyula-bérlet 

szerző: Galambos Péter és Kovács-Cohner Róbert | rendező: Galambos Péter | színmű

Színmű Gulácsy Lajos festő életéről és művészetéről. Na’Conxypan egy kitalált ország. Lakói otthon érzik magukat a birodalomban, ahol lehet – és jó – embernek lenni. Az előadás azt a kérdést járja körül, mennyiben vagyunk mi magunk okozói boldogtalanságunknak, betegségünknek, és mennyiben vannak külső okai: hibáztathatjuk-e környezetünket balsorsunkért? Miféle erővel képes a gondolat, a képzelet jobbítani a világon, és hogyan képes ugyanez az erő megbetegíteni, pusztítani…

Gulácsy Lajos, a XX. század egyik legnagyobb magyar festője írásokat is hagyott ránk: meséket, novellákat, regénytöredékeket, újságcikkeket, leveleket. Ezek alapján készül az előadás. A “Na’ Conxypanban hull a hó” egy ember története, aki legtöbb művét Olaszországban alkotta, de soha, sehol nem talált otthonra a világban. Így született meg Na’ Conxypan, a képzelt, teremtett világ. Gulácsyt barátai, szerelmei, családja és rajongói próbálták megmenteni az őrülettől. Sikertelenül: harminckét éves korában elhatalmasodott rajta a skizofrénia, elborult az elméje. Élete hátralevő húsz évét elmegyógyintézetben töltötte.

Az előadás azt a kérdést járja körül, mennyiben vagyunk mi magunk okozói boldogtalanságunknak, betegségünknek, és mennyiben vannak külső okai: hibáztathatjuk-e környezetünket balsorsunkért? Miféle erővel képes a gondolat, a képzelet jobbítani a világon, és hogyan képes ugyanez az erő megbetegíteni, pusztítani, ha tisztánlátásunkat elveszítve vélt vagy valós érdekeink miatt a magunk képére akarjuk formálni a valóságot? Galambos Péter

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

 

Jegypénztár a Csokonai Színházban
Debrecen, Kossuth u. 10.
Nyitva: hétfő-péntek 9-12 és 13-19 óráig
Tel.: 52/455-075, 413-565

 

Szervezési osztály
Debrecen, Kossuth u. 10.
(bejárat a színház jobb oldalán)
Nyitva: hétfő-péntek 9-17 óráig
Tel: 52/413-565

 

Víg Kamaraszínház
Debrecen, Bajcsy-Zs. utca 1.
Nyitva: az előadások előtt egy órával

 

E-mail:
szervezes@csokonaiszinhaz.hu

 

jegyrendeles@csokonaiszinhaz.hu

 

Csoportos jegyrendelés

 

Szervezési osztály
Debrecen, Kossuth u. 10.
(bejárat a színház jobb oldalán)
Nyitva: hétfő-péntek 9-17 óráig

 

Tel: 52/413-565
E-mail: szervezes@csokonaiszinhaz.hu

 

 Kötött bérletek

 

A 8, 6 és 4 előadásos bérletek, illetve az ifjúsági és a gyermek bérletek válthatók.

 

Műsoros plakátjainkról, szórólapjainkról és honlapuk műsornaptár menüpontjából tájékozódhat arról, hogy melyik napon lesz az Ön bérletével előadás.

 

A bérletben szereplő előadások időpontját a Csokonai Színház határozza meg.

 

Amennyiben az adott időpont nem felel meg Önnek, bérletét lepecsételjük és egy másik alkalomra átírjuk a Szervezési Osztályon (Kossuth utca 10., bejárat a Csokonai színház épületének jobb oldalán). Átíráskor kötött helyet már nem tudunk biztosítani.

 

Szabadbérlet

 

4 és 6 előadásos „à la carte” bérlet, amelynek előadásait Ön választja ki

 

A szabadbérlet nem szól kötött helyre.

 

Az adott előadás kiválasztása és a személyes vagy telefonon történő helyfoglalás után a bérlet kategóriájának megfelelő helyre szóló jegyet adunk ki.

 

Egy előadásra egy bérletet egyszerre több vendég is igénybe vehet.

 

A Csokonai Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztárában, a jegyirodáján kaphatók. Vásárolhatók jegyek a debreceni Cora áruházban is. A jegymester.hu oldalán online válthatók jegyek.