XXII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ismét a Debreceni Művelődési Központ ad otthont a Nemzetközi Betlehemes Találkozónak, amely a Kárpát-medencei magyar hagyományőrző együttesek téli ünnepköri játékainak rangos szemléje.

A december 7-én kezdődő rendezvényre öt országból – Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból – és Magyarország több tájegységéről, várhatóan mintegy 34 csoport, több mint 400 fő érkezik majd Debrecenbe.

A találkozó ünnepélyes megnyitója december 7-én, 17 órakor lesz a Kossuth téren, ahova immár hagyományosan, látványos felvonulással érkeznek a betlehemesek.

December 8-án, szombaton, 9 és 20 óra között  a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében tekinthetők meg a különböző vidékek betlehemes játékai, ahová a szervezők szeretettel várják az érdeklődő családokat, gyerekeket.

A rendezvény elsődleges célkitűzése, hogy a betlehemezés hagyományát életben tartsa, a kulturális identitást erősítse, a közös szellemi haza kincseit, szakrális hagyományait bemutassa, illetve a környező országokban élő magyarság kulturális cseréjét, az európai népek közötti kapcsolatokat erősítse.

A XXII. Nemzetközi Betlehemes Találkozóra a belépés díjtalan.