Márkamustra: “Dear Creatures” – Kalocsai Andrea rovata

A múlt heti Dahlia Fashion cikk kapcsán felmerült bennem, hogy milyen rendszer szerint rendezzem sorrendbe a márkákat. Nem szeretnék tudatos rendszert belevinni, de mégis van valami szervezőerő körülöttük. Míg a Nasty Gal egy provokatív, hivalkodó márka, addig a Dahlia ennek ha úgy vesszük egy másik vállfaja. Konzervatív ruhák, melyekben mégis megvan az, ami a Nasty-ban, vagyis: “a lány, akit mindenki néz'” Ennek az egyik legszélsőségesebb esete a Dear Creatures. Sok a hasonlóság stílusban és anyagokban, gallérokban, azonban ez mégis sokkal letisztultabb, sokkal többet “takar”. Ha úgy vesszük, hogy a Dahlia a lány, akkor a Dear Creatures a nő, vagy az asszony – teljesen más kategória. Ebben nekem az tetszik nagyon, hogy a két márka hasonló ugyan, de mégis vannak olyan eltérések, amik aprónak tűnnek, mint például a szoknyák hossza vagy szabása, és máris egy teljesen másik nő/lány áll előttünk, ha felveszi.

A márka létrehozói Bianca Benitez és Rob Sinclair, találkozásuk első napjától kezdve nagy tiszteletet mutattak egymás stílusa iránt, ami mindig is egy hullámhosszon mozgott. Tradicionális elemeket használnak, melyek jól harmonizálnak azzal a modern érzékenységgel, ahogyan a divatot látják. Ha a múlt és a jövő fogalompárral akarnám meghatározni a Dear Creatures-t, azt mondanám, hogy egy olyan stílusa a jövőnek ami mindig visszakacsint a múltra, mindig abból táplálkozik. Sok magazinban láthatjuk a ruhákat, aktuális hírességeken is akár, azonban a márka a hangsúlyt továbbra is kizárólag a hétköznapi lányra/nőre fekteti, aki egyedi stílusú és árad belőle a pozitív gondolkodás.

A ruhákra jellemző a visszafogottság, gyakori a sok-sok minta, főleg a pöttyök, a gallérok és a rakott szoknyák. Az övek hangsúlyt adnak a ruháknak, de ugyanakkor egy nadrágos öltözetet is tökéletesen fel tudnak dobni. Megtalálhatjuk a kollekciókban a zsákruhákat is, melyek szinte mindent takarnak, mégis nagyon nőiesek tudnak lenni. A mintákon kívül nagyon gyakoriak a csíkok, szinte minden ruhadarabon megtalálhatóak ilyen vagy olyan formában – nyomatékot adva a ruhadarab szabásának. Fontos motívumuk a macska, ami úgy gondolom most trendi is. Náluk láttam viszont először cicafüles sapkát ebben a stílusban, ami szerintem teljesen jól illeszkedik az őszi ruhadarabokhoz.

Végezetül egy kis képáradat az őszi kollekcióból:

Többet a márkáról itt olvashattok, nézhettek: LINK

Kalocsai Andrea voltam. Divatblogom: LINK