Vénusz – a Szép, a Ragadozó és Csupakellem

Képzeljünk el egy fiatal nőt, aki vonzerejével csábít. Látszólag semmit nem tesz, passzív – láthatatlan feromonok felhője lengi körül. Várakozás közben szempilláival hűti magát, mígnem arra jár egy Hódító, s pókasszony hagyja magát.

Pókasszony? Nem biztos. Ha az, akkor Hódítót megrágják és zsebre teszik, de addig is tágul a látóköre, illető nagy mélységeket és magasságokat élhet meg. A Vénusznak mint a szépség, művészet, szórakozás, szerelem, erotikum, élvezetek megtestesítőjének, minimum 12 megjelenési formája létezik (s ezek végtelen kombinációja), aszerint, hogy születési képletünkben melyik jelben áll. Pókasszony Vénusza jó eséllyel a Skorpióban áll, és túl sok jót nem mondhatunk róla, azon kívül, hogy hatalmas hisztikre képes és pont a kedvesség, remek társaság, kellem kulcsszavak állnak tőle távol. Annál inkább sajátja a manipuláció, a vonzás-taszítás és feloldhatatlan szerelmi kötés receptúrája.

A Mini beindul című film 16 éves hősnője (Nikki Reed) nem mást tűzött ki célul, mint hogy minél több élményben legyen része. Prostinak áll és első alkalommal pont a mostohaapja (Alec Baldwin) rendeli meg. Ám a lebukásból előnyt kovácsol, az ujja köré csavarja, és ráveszi, hogy szabaduljanak meg nagyon utált anyjától (Carrie Ann Moss). Mostohaaput szexszel tartja kordában, anyunak mérget kever a koktéljába, az őrületbe kergeti és mikor fogytán a türelme, simán elgázosítja. Az öngyilkosságnak álcázott bűntényt majdnem mindenki elhiszi, kivéve a nyomozót, aki a nyakukra jár. Mini beindul, az eseményeket nem lehet leállítani.

A Van, aki forrón szereti a Vénusz egy szelídebb formája, szó szerint – nézzük meg Sugar (Marilyn Monroe) idomait), kinek a neve is beszédes – hiszen Édes. Joe és Jerry, a két munkanélküli zenész (Jack Lemmon és Tony Curtis) női ruhába öltözve beáll egy női zenekarba, és Floridába tartanak. A vonat halókocsijába érve már sejtik, mekkora mázlisták. Mindketten halálosan beleszeretnek a zenekar bombázójába, kiről tudhatjuk, hogy szíve darabokban, s nem randizik. A terv kész, Joe gazdag playboynak adja ki magát, s így sikerül beférkőznie Sugar kegyeibe. Zene, tánc, vidámság, szerelem, báj, kellem – itt a Vénusz a Bika jelében jár, s roppant jól érzi magát, a legjobb társaság. Filmek, mozik, regények, kalandok, szórakozás, élvezet, kikapcsolódás, szeretkezés, finom ebéd, főzés, borozás, kiállítások, szép ruhák, körömlakkok, tánctanfolyam, színház, festészet – hódolat a Vénusznak.   Hamarosan folytatjuk!