Márkamustra: “Dahlia Fashion” – Kalocsai Andrea rovata

Az előző héten a Nasty Gal márkát elemezgettem, most a Dahlia Fashion van porondon. Mindkettőben találhatunk egyező elemeket, de a Dahlia egy kicsit a nőiesebb énemet szólítja meg. Olyan, mint egy könnyed romantikus film, amiben a főhősnő egy álomvilágban él, mindig csinos, rendezett, elvarázsol és magával ragad.

A Dahlia Fashion egy testvérpár, név szerint Tracey és Leigh nevéhez fűződik, akik 2000-ben indították el saját formatervezésű ruháik forgalmazását. Különleges formáikra és mintáikra hamar felfigyeltek a divat hívei szerte a világon. A márka fontos ismérve a játékosság és a kreativitás, ezt testesíti meg a maga modern brit stílusában az ügyesen összeválogatott anyagokkal, szövetekkel és a nyomott mintákkal, valamint a testreszabott részletekkel. A lányok rövid idő alatt akkora figyelmet kaptak, hogy hamarosan megnyithatták saját üzletüket Carnaby-ban, Londonban. Szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy bárcsak Londonban élhetnék, vagy bárcsak elmehetnék egyszer abba a boltba – ugyanis maga a butik berendezése is tükrözi azt a stílust, amit ők képviselnek.

A ruhák magukon viselik a jellegzetes Dahlia-jegyeket, melyek között az egyik ilyen maghatározó dolog, a ‘Peter Pan Collar’, vagyis a bubigallér, ami pár éve az ingek, ruhák és felsők terén újra teret hódít a divatban. A Dahlia-nál már régebben használják ezt a típusú gallért, őszintén szóval én is náluk figyeltem fel erre először, náluk tetszett meg nekem is. Mostani nagy újításuk – amit már szintén mások is elkezdtek gyártani – a blúzokra rávehető gallér, de már nem csupán anyaggal kombinálva. Lassan már mint egy ékszer jelenik meg, kövekkel kirakva, nyakláncként. Személy szerint jobban rajongok a csipkegallérokért, amin például van egy pár gyöngyszem felvarrva, mint a tiszta köves gallérokért, de a Dahlia-nál ezek a darabok sem mennek át a strasszos giccs kategóriába, így még én is simám felvenném őket. Másik fontos stílusjegy a pörgős szoknya, ez a darab személyes kedvencem. A fekete és a sötét színek mindig, minden szezonban alapszíneknek számítanak a Dahlia-nál, de nagyon gyakran használt szín például a mustár, ezt többnyire feketével vagy bordóval, esetleg kékkel kombinálják, sokszor használnak apró mintákat és pöttyöket. Ruhadarabok tekintetében a szoknyák és a ruhák vannak túlsúlyban, télen a sortoknak is fontos szerep jut, harisnyával, bokacsizmával, azonban hosszúnadrágos szettet ritkán láthatunk kínálatukban.

Van egy plusz dolog, ami nagyon tetszik nekem: A honlapjuk is teljesen egyedi, és annyira összhangban van mindennel, amiről ők híresek! Imádom, amikor egy márka ennyire össze van hangolva, minden egyes darabkának pontosan megvan a stílusa és a helye! Ez csak egyféleképpen lehetséges: kis csapat; szenvedélyes, divat által elkötelezett emberek; hasonló érdeklődésű nők, akik egyszerűen csak élvezik azt, amit csinálnak. Ezért tudnak ennyire egyediek lenni ezek a márkák, amilyen például a Dahlia is. Végül következzen néhány ruha és kiegészítő a Dahlia Fashin tervezésében:

Többet a márkáról itt olvashattok, nézhettek: LINK

Kalocsai Andrea voltam. Divatblogom: LINK