II. Head Office Divatest – 2012.09.26.

Debrecenben egyedülálló rendezvénynek adott otthont a Melange Kávézó szeptember 26-án 20 órától. Második alkalommal került megrendezésre a Head Office Divatest, mely a Head Office és az október 15-ei megnyitás előtt álló Essentials Salon prezentálásában kelt életre. Az esemény hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre és meglehetősen impozánsra sikeredett. Már a beharangozó videó is magáért beszélt, érdemes megnéznie annak, aki esetleg nem látta:

 

A bemutató 3 blokkból állt össze, és a modellek végig Bódi Eszter BodiEs márkanévvel ellátott multifunkciós sálját viselték. A lányok kezdetben leginkább szoknyaként, a fiúkon pedig sálként voltak szemügyre vehetőek a legkülönfélébb színekben és mintákban tündöklő BodiEs-ok. A bemutató első részében a 2012-es őszi-téli szezon frizuráié volt a főszerep, amelyeket az egyszerűség és a természetesség jellemzett talán a leginkább. Láthattunk például laza, fél oldalra fésült fonatokat élő virágokkal több helyen megtűzdelve. Néhány szigorú és tökéletesen sima lófarkat leszámítva gyakoriak voltak a lágy hullámok, csavart, sodort loknik. A férfihajak oldalt jól felszedettek, középen kicsit hosszabbra meghagyottak és lehetőleg minden szál egy irányba néz. Nyoma sincs a sármos kócosságnak, minden tincs engedelmesen a helyére simul.

A bemutató egyes blokkjait az Eastsiders Crew táncosai szakították meg, akik a szokott formájukat hozták: lelkesek voltak, mosolygósok és kellően lazák. Bár a kifutó vörös szőnyege időnként igencsak okozott fejtörést…de kreatívan módosult kicsit a koreográfia és máris kisimultak a ráncok :).

A sok hordható, szép frizura után jól jött egy kis extremitás, vagyis az alternatív blokk. A hajak formái szögletes, határozott vonalak mentén alakultak. Az élénk, trendhez illően neonszínek a legkülönbözőbb helyeken köszöntek vissza: választékokon, oldalt, hajvégeken – hosszan lehetne sorolni. Széles sávban felvitt, sötét sminkcsíkból elővillanó szemek, a hűvösen kimért mozgás után bizarran szép pózokba bemerevedő modellek adtak egyfajta démoni hatást a bemutatónak. A hatást csak még inkább fokozták DJ Németi dinamikus mixei.[nggallery id=97]Ezután került fel az I-re a pont Bódi Eszter BodiEs Show-jával. A márka jelszava: „Egy ruhadarab, sokféleség, kreativitás, formabontó design”. A sál és sokféle felhasználási módja (sál, bolero, fejkendő, szoknya, stb.) önmagában is felkelti az érdeklődést, de Bódi Eszter performansszá változtatott divatbemutatója biztosan „beégett”. Először mindenképpen érdemes megismerkedni a ruhadarabbal és annak felhasználási módjaival:

A performansz során „Átváltozások” fantázianév alatt kísérhettük végig, ahogyan Hófehérke gonosz mostohája (minden szükséges kellékkel: almával, koronával és tükörrel felszerelkezve) unottan besétál – majd az álláig felöltöztetett királynő egymás után ledobálva „gönceit” lassan hétköznapi, fiatal nővé szelídül. A végletekig, abszurd módon karikírozott Szörnyella DeFrászt is láthattunk – zseniálisan megjelenítve annak minden felszínességét, önteltségét és butaságát. A Fekete hattyú is ellejtette táncát a közönség előtt – szerencsére a pszichózis minden tünete nélkül. A végén mintha egy naiv iskolás lányból Dirty Dancer Lady Gaga-vá átavanzsált nőt láttunk volna, akinek futurisztikus, extravagáns nőiessége előtt térdre estek a punk frizurás, tetovált férfi kísérői.

Az estét a Melange fantasztikus hidegtáljai zárták, illetve a 23 órától kezdődő Afterpartyn hajnalig rophatta a nagyérdemű.

Összességében dicséretes a Head Office hagyományteremtő szándéka, miszerint Debrecenben is szükség van minőségi, exkluzív divatbemutatókra. Van igény és érdeklődés az extravagancia, a minőségi, egyedi ruházat, valamint a legújabb trendek iránt „vidéken/ keleten” is. A Head Office projektjei magukért szoktak beszélni – így volt ez most is.

A fotókat Kovács Tibor készítette. Honlapja ITT.