Campus fesztivál – 2012

Július 25. –én, a debreceni Nagyerdőben rendezik meg idén is a Campus fesztivált, melyen a neves zenekarok mellett stand up comedy, hűsítők, szesz, finomságok, és rengeteg program várja a szórakozni vágyókat.

A magyar fellépők közt olyan neveket találunk, mint a Quimby, Tankcsapda, Republic, vagy az Irie Maffia,a külföldi bandák közt pedig ott lesz a finn Apocalyptica, mely arról vált híressé, hogy a komolyzenét ötvözi a heavy metallal. Fellép a kelta punkot játszó The Real McKenzies, és a világhírű, művészien elvont N.O.H.A. (Noise of Human Art) is, akiket egyedi hangzásuk mellett az tesz különlegessé, hogy számos nép kultúráját ötvözi zenéjük, többnyire még a dalszövegeik és több nyelven íródnak. A drum and bass kedvelőinek igazi csemege lesz a Shockone, illetve egyéb, az elektronikus zene irányában mozgó bandák is fellépnek, úgy mint a Friction and Linguistic, és a Matrix and Futurebound.

A Stand Up Comedy kedvelőit a Stand Up Dumaszínház komédiásai várják: Dombóvári István, Kőhalmi Zoltán, Hadházi László, Kiss Ádám, Beliczai Balázs, Hajdú Balázs, és Tóth Edu. A zene és a nevetés mellett a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatunk, kenyérlángos, kolbász, és egyéb finomságok most is lesznek, emellett a különböző vetélkedők, játékok, főző, vagy éppen ivó versenyek is elengedhetetlen elemei a fesztiválnak, melynek programjai legalább olyan színesek, mint a kivilágított víztorony táncoló fényei.