Miami Coctail Bár megnyitó – 2012. június 1. – Női szemmel

Ha már MIAMI lett a Bár neve, akkor kezdjük először is Floridával, azon belül pedig Miamival. Mit is tud ez a város? Folyamatos nyár, pálmafák, fehér homokos tengerparti strandok…bronzbarna testű, görkorival száguldozó könnyűvérű szinglik és világsztárok nagy csapatokban…pezsgő éjszakai élet a neonfény rengetegben…Miami Ink és a várost pszichopata gyilkosoktól megtisztító Dexter Morgan. Hedonizmus, gondtalanság, örök fiatalság. Nem rossz hely, biztosan nem esne senkinek sem nehezére eltölteni ott 2-3 hónapot. Ezt a hangulatot, életérzést igyekezett életre hívni a Bár csapata a Hal közben található Miami Coctail Bárban.

A Hal közt egyre jobban szeretik a debreceniek, hála a bároknak és kávézóknak, na és a tavalyi jó kis nyári koncertsorozatnak – amit idén az Ifi Ház megígért nekünk, várjuk is már rendesen… Rögtön le kell szögeznünk, hogy átjön a Big City Life hangulat a Miamiban ülve. Letisztult, fekete-fehér színvilág színes neonfényekkel és pálmafa-logós díszcsíkkal vadítva. Nagyon szép és ötletes kivilágítású a bárpult és a beépített polcok – minek a színes festék, amikor már a neonfényt is feltalálták? A tulipán és Y poharaknál pedig jobb díszítést nemigen lehet elképzelni egy koktélbárban. Igen széles koktélválasztékot találunk, amin nem csodálkozunk, hiszen a sokak által kedvelt Cuba Coctail Bár megfelelő gyakorlóterepet jelentett a Bár csapata számára. Természetesen nem tudtunk ellenállni a választéknak (persze miért is kellett volna?) és kijelenthetjük, hogy a Salty Dog, valamint a Cosmopolitan hozták az elvárásokat – mind ízvilágban, mind díszítésben, mind szervírozásban. Ha már a bármixerekről van szó, akkor a DebrecenPlus női szakaszának tiszteletteljes javaslata az lenne a Bár csapata számára, hogy a miami hangulatot még hitelesebben átadandó a bármixer fiúk mindenképpen félmeztelenül keverjék a koktélokat…

Úgy tűnik, hogy a Bárt bulizás előtti bemelegítésre szánták, jó kis dinamikus elektronikus zenét hallhatunk megfelelő hangerővel, ami kellően mozgásba hozza a hétköznapi stresszben megfáradt izmainkat és feltornázza az adrenalinszintünket. Nincs más választás, menni kell tovább bulizni… Méretre nem túl nagy a Miami, de ezt nyáron jól ellensúlyozza a terasz. Néhány apró részleten látszódik még, hogy a nyitóbulin vagyunk, kissé félkész az itallap (konkrétan nem túl jó minőségű fénymásolt lapok összetűzve), nincsenek plédek a teraszon ülőknek, a még befejezetlen hátsó fal csupán egy sötét függönnyel van eltakarva. De ne legyünk elégedetlenek, a későbbiekben legalább lesznek felfedezésre váró további részletek.

Ha összegezzük a benyomásainkat, akkor azt mondhatjuk el, hogy nem fogjuk megbánni, ha átlépjük a Bár küszöbét – biztosan ki fog repíteni bennünket néhány órára a nagy magyar valóságból. Már csak egy szmokingos, széleset mosolygó, mély hangon befelé invitáló portás hiányzik az ajtóból, aki Will Smith után szabadon köszöntene bennünket: Welcome to Miami! Ugye mondanunk sem kell, hogy a Miami-t 360°-os interaktív panorámafotón láthatjátok az oldalon a Helyszínek/Bárok között?